Αρχική Ευζωία Σκιάθος-Εκδήλωση: “Της Κοκκώνας το σπίτι” του Παπαδιαμάντη

Σκιάθος-Εκδήλωση: “Της Κοκκώνας το σπίτι” του Παπαδιαμάντη

0
αντώνης μιτζελος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Αντώνης Μιτζέλος παρουσιάζει τη νέα του δουλειά «Της Κοκκώνας το σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η πρώτη παρουσίαση, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία, του νέου CD του κ. Μιτζέλου θα γίνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον φροντισμένο προαύλιο χώρο της οικίας-μουσείου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα νέο εμβληματικό έργο βασισμένο στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» και την μουσική του Αντώνη Μιτζέλου. Η δραματοποιημένη ανάγνωση, έγινε από την γνωστή ηθοποιό Ασπασία Τζιτζικάκη. Περιγραφική, αυστηρή, εξέφρασε το διήγημα με τρόπο που του αρμόζει, βγάζοντας όλα τα νοήματα και όλες τις Παπαδιαμαντικές εικόνες στην επιφάνεια με τρόπο αβίαστο και φωτεινό. Το τραγούδι του έργου ερμηνεύεται από την δεξιοτέχνη του σαντουριού Στέλλα Βαλάση.

Το διήγημα δημοσιεύτηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1893 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και ανήκει στη σειρά των Χριστουγεννιάτικων παιδικών διηγημάτων. Η πρώτη συναυλιακή παρουσίαση του έργου, δόθηκε 126 χρόνια μετά, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου όπου ηχογραφήθηκε ζωντανά και κυκλοφορεί τώρα από το Ogdoo Music Group, τιμώντας και εορτάζοντας την συμπλήρωση 170 χρόνων από τη γέννηση (1851) και 110 από το θάνατο (1911) του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

Την καλαίσθητη και πλούσια έκδοση κοσμούν τα σκίτσα και η ζωγραφική της Δέσποινας Μιτζέλου. Στην παρουσίαση του νέου αυτού CD ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς και θα ακολουθήσει ο συνθέτης.

Το νέο άλμπουμ «Της Κοκκώνας το σπίτι» θα ακουστεί από το CD στην παρουσίαση του Σαββάτου ως ένα νέο, δισυπόστατο πλέον έργο. Το έργο θα βρίσκεται σύντομα στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από το Ogdoo Music Group.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον προαύλιο χώρο της οικίας-μουσείου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο. Είσοδος Ελεύθερη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνέργεια: Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών λόγω Χριστουγέννων
Επόμενο άρθροΝέα παράταση για το Πόθεν Έσχες