Αρχική Ενέργεια Ενέργεια: Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών λόγω Χριστουγέννων

Ενέργεια: Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών λόγω Χριστουγέννων

0
μηδενική κατανάλωση ενέργειας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου και παράταση των επιδοτήσεων στο ρεύμα για τους ευάλωτους εξετάσει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο προανήγγειλε «Η ΔΕΠΑ ήδη εξετάζει την αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές για το μήνα Δεκέμβριο όπου οι καταναλώσεις είναι αυξημένες, ενώ ανάλογη πρόνοια θα ληφθεί και για το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο εκλογών επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς «η κυβέρνηση έχει ακόμα 18 μήνες εντατικής δουλειάς μπροστά της και θέλει να αξιολογηθεί συνολικά για το έργο το οποίο παράγει».

Οι δηλώσεις του Κ. Σκρέκα

Όσον αφορά τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου ο κ. Σκρέκας δήλωσε στο ΣΚΑΙ πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Η Ευρώπη λέει ότι πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. «Εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια», είπε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγησε πως το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. «Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά

Για το φυσικό αέριο μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως όπως είπε ο κ. Σκρέκας αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί. Ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

 

 

Διαφήμιση