Αρχική Ειδήσεις Σήμερα «κλήρωσαν» οι επενδυτές σε Γούρνες και Αφάντου

Σήμερα «κλήρωσαν» οι επενδυτές σε Γούρνες και Αφάντου

0
Gournes Kriti
Διαφήμιση

Η REDS ΑΕ μέλος του δικτύου ELLAKTOR GROUP ανακηρύχθηκε πρώτος Επιλέξιμος Επενδυτής για τις Γούρνες Ηρακλείου στην Κρήτη, καθώς πλειοδότησε στο e-Auction με βελτιωμένη προσφορά συνολικού ύψους 42.237.679,20 ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία 40,2 εκατ. ευρώ).

Το e-Auction δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών και διαφάνειας, οδηγώντας σε υψηλά τιμήματα, με τη βελτιωμένη προσφορά να είναι κατά 77,8% αυξημένη σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 22,6 εκατ. ευρώ.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ (Hellenic Republic Asset Development Fund (HRADF / ΤΑΙΠΕΔ) ενεργούν οι Eurobank και Cerved Property Services SA ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η POTAMITISVEKRIS και οι Δέκαθλον και Cerved Υπηρεσίες Ακινήτων ως τεχνικός σύμβουλος.

Η διαδικασία του e-Auction διενεργήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διαχειρίζεται η εταιρεία Eurobank Holdings Business Exchanges S.A.

Ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου, Ρόδος

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε και τη διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου Golf – Βόρειο Αφάντου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης μίας σημαντικής έκτασης στη Ρόδο.

Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο αποτελούμενο από επτά όμορα ή γειτνιάζοντα οικόπεδα με μήκος ακτογραμμής 4.200 μ. και μέτωπο εκτεινόμενο σε μήκος 3.350 μ. στην ομαλή, εκτεταμένη και αμμώδη παραλία της Αφάντου και των Καλυθιών.

Σε τμήμα του ακινήτου που καταλαμβάνει έκταση 450 περίπου στρεμμάτων έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί μέχρι σήμερα golf 18 οπών.

Το γήπεδο σχεδιάστηκε από τον Donald Haradine, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό golf (580 περίπου) στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.Το γεγονός αυτό καθιστά το Golf Αφάντου επώνυμο και διεθνώς αναγνωρίσμο.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της M.A. Aggeliades Hellas, κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης έγινε παρουσία μεταξύ άλλων, του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξη και Επενδύσεων,Άδψνη Γεωργιάδη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου (Hellenic Corporation of Assets and Participations S.A. (HCAP/ ΕΕΣΥΠ) , Γρηγόρη Δημητριάδη και του Εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Διαφήμιση