Αρχική Διάστημα Σε 10 χρόνια θα λέμε «πάμε στον Άρη για καφέ» – Τα...

Σε 10 χρόνια θα λέμε «πάμε στον Άρη για καφέ» – Τα σχέδια του Έλον Μασκ για την SpaceX

0
nasa unsplash
Διαφήμιση

Σε μια συνέντευξη «ποταμό» ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προέβλεψε ότι η SpaceX θα είναι σε θέση να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, αναλύοντας τον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Καλεσμένος του γνωστού δημοσιογράφου Lex Fridman ο ιδρυτής της Tesla απάντησε σε πολύ προσωπικές αλλά επαγγελματικής υφής ερωτήσεις, υπογραμμίζοντας τη βαθιά του πεποίθηση ότι η ανθρωπότητα πρέπει να γίνει ένα «είδος πολλαπλών πλανητών».

spacex2 unsplash

Αναφορικά με το πολυσυζητημένο ταξίδι στην Άρη ο Έλον Μασκ παρουσίασε το καλό και καλό σενάριο, το να αποτελέσει ταξίδι ρουτίνας και για τους απλούς πολίτες. «Το καλό σενάριο είναι περίπου πέντε χρόνια. Η χειρότερη περίπτωση, 10 χρόνια», είπε ηια να διευκρινίσει ότι η «μηχανική του οχήματος» που απαιτείται για το ταξίδι παραμένει βασικός παράγοντας για τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος.

«Το Starship είναι ο πιο περίπλοκος και προηγμένος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ», δήλωσε «Είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο».

spacex unsplash

O άνθρωπος Elon Musk

Ο Έλον Μασκ από μικρό παιδί ονειρευόταν να φτάσει στα άστρα και πάλεψε για να πετύχει τον στόχο, όπως και για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Οι 5 συμβουλές για τους νέους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.

  1. Να είστε χρήσιμοι
  2. Να συμβάλλετε στην κοινωνία
  3. Μην προσπαθείτε να είστε ηγέτες
  4. Να διαβάζετε βιβλία και να «χωνεύετε» την πληροφορία
  5. Μιλήστε στους ανθρώπους

Η τελευταία συμβουλή του στους νέους ήταν να μιλούν με ανθρώπους και μάλιστα να επιδιώκουν αυτοί να έχουν διαφορετικές προσλαμβάνουσες. «Μιλήστε σε ανθρώπους που έχουν ακολουθήσει πολύ διαφορετικά μονοπάτια ζωής, από διαφορετικούς τομείς και επαγγέλματα, με διαφορετικές δεξιότητες» ανέφερε. «Μάθετε από αυτούς όσο το δυνατόν περισσότερα» κατέληξε.

spacex1 unsplash

Τα σχέδια της SpaceX

Η SpaceX έχει επιταχύνει τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια, ως μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου του Μασκ να δημιουργήσει μια αποικία στον Άρη. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η SpaceX ξεκίνησε να κατασκευάζει ένα σταθμό εκτόξευσης στη Φλόριντα που μπορεί να φιλοξενήσει πυραύλους Starship.

Στα μεσομακροπρόθεσμα σχέδια του δισεκατομμυριούχου, για το ταξίδι στον Άρη, είναι η SpaceX μετά την δοκιμή  πυραύλου 120 μέτρων, να βελτιστοποιήσει τον σχεδιασμό του Starship για τη μείωση του προβλεπόμενου κόστους ενός ταξιδιού στον Άρη.

«Υπάρχει ένα ορισμένο κόστος που μπορούμε να συμφωνήσουμε για τη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη. Πέρα από αυτό δεν έχουμε την πολυτέλεια να το κάνουμε», είπε ο Μασκ.

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορείς να πετάξεις στον Άρη ακόμα και για 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα μπορούσε να σε πάει στον Άρη. Πρέπει να το πετύχουμε, να καταστεί οικονομικά εφικτό», παραδέχτηκε.

spacex4 unsplash

Τα επιτεύγματα της SpaceX

Να σημειωθεί ότι η SpaceX πραγματοποίησε την πρώτη της διαστημική πτήση αποκλειστικά για μη στρατιωτικούς σκοπούς τον Σεπτέμβριο με πλήρωμα τεσσάρων επιβατών. Με την ονομασία «Inspiration4», η αποστολή χρησιμοποίησε το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX και τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9.

Εκτός από την εστίασή της στα διαστημικά ταξίδια, η εταιρεία του Μασκ διαχειρίζεται τις Υπηρεσίες Διαδικτύου Starlink, οι οποίες στοχεύουν στην παροχή ενός ευρυζωνικού συστήματος διαδικτύου υψηλής ταχύτητας μέσω ενός δικτύου χιλιάδων δορυφόρων.

Δείτε ολόκληρη η συνέντευξη του Elon Musk στον Lex Fridman

Διαφήμιση