Αρχική Ειδήσεις «Σαρώνει» η Αργιθέα – Ισχυρές βροχές και πλημμύρες σε όλη τη χώρα

«Σαρώνει» η Αργιθέα – Ισχυρές βροχές και πλημμύρες σε όλη τη χώρα

0
kakokairia
Διαφήμιση

Δύσκολη αναμένεται η βραδιά για πολλές περιοχές της χώρας, καθώς οι προγνώσεις μιλούν για ένταση των έκτακτων φαινομένων μετά τις 23:00 του Σαββάτου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται ισχύ έκτακτη προειδοποίηση έντων φαινομένων. Σύμφωνα μαλιστα με τον Χάρτη Προγνωσης του https://hellenicweather.com/, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής αναβαθμίζουν την κατάσταση σε «επικίνδυνό καιρικό φαινόμενο»

57 777GR
Το ύψος ύψους βροχόπτωσης για το διάστημα από βράδυ Παρασκευής (10/12) έως Κυριακή (12/12)

Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλία

Δραματική περιγράφουν την κατάσταση κάτοικοι και Δημοτική Αρχή Αργιθέας, στη Θεσσαλία. Κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη βροχή που είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν χείμμαρροι και τα ορμητικά νερά τους να δημιουργήσουν μεγάλες καταστροφές.

Υποδομές που είχαν επισκευαστεί πρόχειρα μετά τη θεομηνία Ιανός του περσινού Σεπτέμβρη, δεν άντεξαν και δρόμοι υποχώρησαν. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και στην Ανατολική και στη Δυτική Αργιθέα,μας ανέφερε ο δήμαρχος.

00501115144 0000z
Διακοπή της κυκλοφορίας προς Βραγκιανά, Καταφύλλι και Αργύρι του Δήμου Αργιθέας (Πηγή: thessaliatv)

Δύσκολο το βράδυ προβλέπεται και για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, δεδομένης της παρατεταμένης έντονης βροχώπτης που δοκιμάζει τις αντοχές των υποδομών της.

«Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής» δηλώνει η περιφερειακή αρχή στο ΑΠΕ, παραδεχόμενοι «Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση μαζί με όλες τις αρχές, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις», επισημαίνει, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Έντονα προβλήματα σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση.

Στο Μεσολόγγι, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς.

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους.

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ήπειρο

Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή. Τα χωριά που επηρεάζονται άμεσα είναι: Πλατανιά, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καραδήμα, Δαφνούλα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υπερχείλισε και ο παραπόταμος του Αχέροντα, ο Κοκυτός με αποτέλεσμα να είναι πιο έντονα τα πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο Φαναρίου. Τα ορμητικά νερά του παρέσυραν γέφυρα στην περιοχή Σκάνδαλο, η οποία έδινε πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες. Νωρίς το απόγευμα γέφυρα στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων κατέρρευσε. Το γεφύρι έσπασε από την μανία του Αράχθου και κόπηκε στα δύο.

Σε συναγερμό και η Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 214 κλήσεις για άμεση παρέμβαση. Συγκεκριμένα, δέχτηκε 103 κλήσεις για κοπές δέντρων, 64 για αντλήσεις υδάτων και 47 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ο καιρός αύριο

Την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, οι οποίες θα είναι ισχυρότερες στα δυτικά, στα βόρεια και στο Αιγαίο.

Από το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αφού τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Διαφήμιση