Αρχική Ειδήσεις Πύρινη λαίλαπα «καταπίνει» εκατοντάδες σπίτια στο Κολοράντο

Πύρινη λαίλαπα «καταπίνει» εκατοντάδες σπίτια στο Κολοράντο

0
colorado fire homes
BROOMFIELD, COLORADO - DECEMBER 30: The Marshall Fire continues to burn out of control on December 30, 2021 in Broomfield, Colorado. (Photo by RJ Sangosti/The Denver Post)
Διαφήμιση

Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε άτακτη φυγή μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών και ακόμα δεν μπορεί να τιθασσευτεί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν έως και 169 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι αρχές διέταξαν εκκένωση για το Λούισβιλ, το οποίο έχει περίπου 21.000 κατοίκους, και το Σούπεριορ, όπου ζουν 13.000 άνθρωποι και στο προάστιο του Μπόλντερ. Οι γειτονικές πόλεις βρίσκονται περίπου 32 χιλιόμετρα (20 μίλια) βορειοδυτικά του Ντένβερ, μιας πόλης με περισσότερους από 715.000 κατοίκους όπου είναι ορατή μια πανύψηλη στήλη καπνού.

Σε όλη την πύρινη  ζώνη, οι δρόμοι αποκλείστηκαν από καπνό και κυκλοφοριακό αδιέξοδο καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να «δραπετεύσουν».

Συνολικά πάνω από 600 σπίτια στην περιοχή έχουν καταστραφεί από τη φωτιά και 36.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Denver Post, πρόκειται για την πιο καταστροφική φωτιά στην ιστορία του Κολοράντο όσον αφορά τον αριθμό των κατοικιών που καταστράφηκαν.

Μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ έχει βυθιστεί σε σοβαρή ξηρασία, με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τις ξηρότερες συνθήκες που έχουν καταγραφεί. Το Ντένβερ έχει να δει βροχή τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ, το Boulder και οι γύρω κομητείες ταξινομούνται στην κατηγορία περιοχών που θα υποστούν «ακραία ξηρασία», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ξηρασίας των ΗΠΑ.

Λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη των πυρκαγιών, όλα τα καλώδια ρεύματος από την περιοχή κόπηκαν από τις φλόγες και τα συνεργεία άρχισαν να εργάζονται για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Στις 21:00 τοπική ώρα , η πυρκαγιά του Μάρσαλ είχε ήδη καταστρέψει 1.600 στρέμματα και το Μπρούμφιλντ προστέθηκε στις άλλες τρεις πόλεις που επλήγησαν από αυτή την τραγωδία.

«Οι κατεστραμμένες γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται να προκάλεσαν την πυρκαγιά του Μάρσαλ», είπε ο σερίφης Τζο Πελ. Περίπου 15.000 πελάτες δεν είχαν ρεύμα νωρίς την Παρασκευή στο Κολοράντο.

Η αναμενόμενη χιονόπτωση της Παρασκευής προβλέπεται ως «μάνα», ωστόσο, αρκετοί πολίτες δεν θα μπορέσουν να περάσουν το νέο έτος όπως περίμεναν λόγω αυτής της τραγωδίας.

Thousands of people have evacuated towns outside Boulder, Colorado, after hurricane-force gusts ripped down power lines, sparking several grass fires.

Διαφήμιση