Αρχική COVID-19 Pfizer: « Η Όμικρον δεν εξουδετερώνεται επαρκώς με δύο δόσεις»

Pfizer: « Η Όμικρον δεν εξουδετερώνεται επαρκώς με δύο δόσεις»

0
εργαστήριο - κορονοϊός - covid
Εικόνα: UNSPLASH/Trnava University
Διαφήμιση

Την πιθανότητα μόλυνσης από την μετάλλαξη «Όμικρον» και των  εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις εμβολίου, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι παλαιότερα στελέχη του ιού της Covid-19, διαπιστώνει η επιστημονική ομάδα των Pfizer/BioNTech, με την παραδοχή ότι η νέα αυτή παραλλαγή θα μπορούσε σύντομα να επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες, «το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, έπειτα από την χορήγηση τριών δόσεων» δεσμευόμενες ότι θα έχουν αναπτύξει μέχρι τον Μάρτιο ένα προσαρμοσμένο στην παραλλαγή εμβόλιο.

«Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη ενός ειδικού για την παραλλαγή Ομικρον εμβολίου και ελπίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Μάρτιο στην περίπτωση που θα είναι αναγκαία μία προσαρμογή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες.

Τι επιτυγχάνεται με την 3η δόση

«Μία τρίτη δόση παρέχει επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά της Ομικρον αντίστοιχο με το επίπεδο που διαπιστώθηκε μετά τις δύο δόσεις» για τις άλλες παραλλαγές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν και δύο δόσεις του εμβολίου μπορούν να παράσχουν προστασία κατά την σοβαρής νόσησης που προκαλείται από το στέλεχος Ομικρον, είναι σαφές, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ότι η προστασία είναι βελτιωμένη μετά την τρίτη δόση του εμβολίου μας», συνόψισε ο Αλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Διαφήμιση