Αρχική Special Topics Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του – Live μετάδοση από τη...

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του – Live μετάδοση από τη βάση NORAD

0
Santa journey1
Διαφήμιση

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε πριν λίγο το ταξίδι του σε live αναμετάδοση από τον σταθμό Αεράμυνας NORAD. Aμέσως μόλις ανέβηκε στο έλκυθρό του όλοι παρακολουθούν το μεγάλο ταξίδι του αγαπημένου Άγιου με οδηγό τους ιπτάμενους ταράνδους.

Η αναμετάδοση και οι κρίσιμες πληροφορίες για τους σταθμούς και το πρόγραμμα γενικά που θα ακολουθηθεί για να φτάσουν τα δώρα σε όλα τα καλά παιδιά κόσμου, γίνεται από στρατιωτικούς αξιωματούχους που παρακολουθούν τις πτήσεις του.

«Ο Άγιος Βασίλης το κάνει αυτό εδώ και αιώνες, είναι επαγγελματίας», δήλωσε η λοχαγός του καναδικού στρατού Αλεξάντρα Χέιντακ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).

Η NORAD, η κοινή στρατιωτική διοίκηση ΗΠΑ-Καναδά στην αεροπορική βάση Πέτερσον στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της αντιαεροπορικής άμυνας και την έκδοση προειδοποίησεων για τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Η καταγραφή της πορείας του Άγιου Βασίλη από τη NORAD ξεκίνησε το 1955, όταν μια εφημερίδα του Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λάθος το τηλέφωνο ενός τοπικού πολυκαταστήματος προκειμένου τα παιδιά να καλούν και να μιλούν με τον Άγιο Βασίλη, με το νούμερο τελικά να ανήκει στην τότε Ηπειρωτική Διοίκηση Αεροπορικής Άμυνας (CONAD). Ένας αξιωματικός που ήταν σε υπηρεσία απάντησε στα τηλεφωνήματα και διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης γνωρίζει τι θέλουν για δώρο και ότι είναι ήδη καθ’ οδόν.

Η παράδοση συνεχίζεται για 66 χρόνια και αποτελεί πλέον μέρος της αποστολής της NORAD.

Santa journey

*Μπορείτε να ενημερωθείτε real-time για το πού βρίσκεται το έλκηθρο με τους ταράνδους μέσω της noradsanta.org ή σε διάφορες άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ μπορείτε να καλέσετε και στην τηλεφωνική γραμμή του Άγιου Βασίλη, της οποίας χορηγός είναι η NORAD (κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για να συνδεθείτε)

Για την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη ετοιμάζονται και άλλες υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες για την προστασία του προέδρου, φροντίζουν και για την ασφάλεια του Άγιου Βασίλη, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter. «Οι Αμερικανοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι ο Άγιος Βασίλης, εδώ από τον Βόρειο Πόλο, θα ταξιδέψει με ασφάλεια σε όλο το ταξίδι στις ΗΠΑ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πληροφορίες από ertnews & noradsanta.org

 

 

 

Διαφήμιση