Αρχική Ειδήσεις Νέα πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα

Νέα πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα

0
meteo.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα πτώση στις ήδη χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στη Βόρεια Ελλάδα με τον χειμώνα να κάνει αισθητή τη παρουσία του. Σε δυτική κα ανατολική Μακεδονία η θερμοκρασία αγγίζει τους μείον έξι βαθμούς ανά περιοχές. Στη Θεσσαλονίκη ισχυροί άνεμοι χτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας , οι οποίοι έφτασαν τα 7 έως και τα 8 μποφόρ σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Θεσσαλονίκης της ΕΜΥ. Έτσι, σήμερα από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στην κοπή δέντρων λόγω πτώσης και στην απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους που παρασύρθηκαν από τις ριπές των ισχυρών ανέμων.

Να σημειωθεί ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες καταγράφηκε μεγάλη απόκλιση στη θερμοκρασία μεταξύ Φλώρινας και Καστοριάς. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα στη Φλώρινα η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους -8 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Καστοριά η θερμοκρασία ήταν άνω του μηδενός, φτάνοντας τους 2 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλή θερμοκρασία που σημειώθηκε στη Καστοριά τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεπέρασε ακόμη και αυτή της Θεσσαλονίκης, οφείλεται στον εγκλωβισμό κάποιας θερμής αέριας μάζας στη περιοχή σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η κακοκαιρία εντείνεται σήμερα και οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν είναι στη Φλώρινα (-5,8), στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (-5,8),στο Νευροκόπι (-5,7),στο Περιθώριο Νευροκοπίου (-4,8),στο Βώλακα Νευροκοπίου (-4,7), στο Μέτσοβο (-4,1), στο Λιβάδι Παρνασσού (-4,0) και στη Βλάστη Κοζάνης (-3,8 βαθμοί).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ meteo.gr

 

Διαφήμιση