Αρχική Ευζωία Νάξος-Σίφνος: Στη λίστα με τους ξεχωριστούς προορισμούς 2021

Νάξος-Σίφνος: Στη λίστα με τους ξεχωριστούς προορισμούς 2021

0
Σίφνος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύο ελληνικά νησιά, η Νάξος και η Σίφνος, ανήκουν στην ετήσια λίστα με τους ξεχωριστούς προορισμούς του κόσμου για το 2021,σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό της Ελβετίας Imagine Magazin.

Πρόκειται για μια ειδική λίστα που ονομάζεται «Special Destinations» και διαμορφώνεται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και περιλαμβάνει προορισμούς από όλο τον κόσμο. Η λίστα διαμορφώνεται μέσα από έρευνα των ταξιδιωτικών συντακτών του.

Η Νάξος παρουσιάζεται στο περιοδικό ως ο «πληρέστερος» προορισμός των Κυκλάδων που συνδυάζει πολλές διαφορετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. “Ενόψει μίας νέας τουριστικής περιόδου με πολλά αινίγματα, η Νάξος κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στα ποιοτικά φυσικά, πολιτιστικά, ιστορικά και γαστρονομικά της χαρακτηριστικά”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

“Το μεγαλύτερο, πιο εύφορο και πιο πράσινο κυκλαδίτικο νησί εντυπωσιάζει με τη γραφική του ποικιλομορφία, μίλια με αμμώδεις παραλίες, ελαιώνες, εύφορες όχθες, άγονα ορεινά τοπία, ειδυλλιακά χωριά, αρχαία μαρμάρινα αγάλματα, ενετικούς οικιστικούς πύργους και βυζαντινές εκκλησίες. Μεγάλο νησί από κάθε άποψη, προσφέρει πολλές εμπειρίες λόγω της μορφολογίας του” αναφέρεται στο δημοσίευμα του Special Destinations.

Η Σίφνος με τη σειρά της παρουσιάστηκε ως η «ήρεμη δύναμη» των Κυκλάδων, η οποία διεκδικεί επάξια μία θέση ανάμεσα στους προορισμούς που ξεχωρίζουν για το 2021 σύμφωνα με το ελβετικό περιοδικό. “Ο προορισμός «χτίζει» δυνατές σχέσεις με το ταξιδιωτικό κοινό, γεγονός που αποδεικνύεται από το πλήθος των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών αλλά και τις υψηλές αντοχές που επέδειξε η Σίφνος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”, δήλωσε η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

Ο Urs Huebscher, συντάκτης του δημοσιεύματος για την Σίφνο περιγράφει “Ασβεστωμένη λαμπρότητα, πήλινα αριστουργήματα, νόστιμο φαγητό και όλα τα θαύματα των Κυκλάδων περιμένουν στα καρτποστάλ με τα χωριά της Σίφνου. Τα 13 μόνιμα κατοικημένα χωριά, όλα σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, φαίνονται να σας παραπέμπουν, λέγοντας τις δικές τους ιστορίες αρχιτεκτονικής, κουζίνας, παραδόσεων, ζωηρών ντόπιων και ό,τι κάνει αυτό το κυκλαδίτικο νησί τόσο υπέροχο”.

Εκτός από τη Νάξο και τη Σίφνο, οι προορισμοί που εντάσσονται στη λίστα για το 2021 είναι οι Αμπού Ντάμπι, Κουρακάο,Μαλδίβες, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Μπουένος Άιρες, Μαυρίκιος, Κιλιμάντζαρο, Σάλτσμπουργκ, Σαρδηνία, Τανζανία, Ίμπιζα, Κανάρια νησιά, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Βερολίνο, Αρούμπα, Φλόριντα, Μονακό, Κατάρ, Μποντρούμ, Μαδέιρα και Αρούμπαι.

 

 

 

 

Διαφήμιση