Αρχική Πολιτισμός Κομισιόν: «Πράσινο φως» για ενισχύσεις 20 εκατ. στον χώρο της τέχνης

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για ενισχύσεις 20 εκατ. στον χώρο της τέχνης

Σύνταξη: ecozen.gr

0
cinema
Εικόνα: UNSPLASH/ Denise Jans
Διαφήμιση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο ύψους 20 εκατ. ευρώ για την στήριξη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τέχνης και της ψυχαγωγίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται προς στήριξη ενός κλάδου που έχει πληγεί όσο λίγοι από τις συνέπειες της πανδημίας.

Άμεσες επιχορηγήσεις

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη μέρους των απωλειών εσόδων από εισιτήρια που υπέστησαν αυτές οι εταιρείες λόγω των περιορισμών που ισχύουν για την προστασία από την COVID.

Ειδικότερα, το μέτρο θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες που διαχειρίζονται θέατρα, κινηματογράφους και άλλους πολιτιστικούς χώρους, καθώς και σε διανομείς ταινιών που υπέστησαν μείωση του τζίρου το 2020, σε σύγκριση με το 2019.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες στη ρευστότητα και να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια και μετά την πανδημία.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς είναι σύμφωνο με τους όρους που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία και θα χορηγηθεί το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2022.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:  Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2025 - Οι σταθμοί φόρτισης
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: «Έσπασε» το φράγμα των 20.000 θανάτων στην Ελλάδα – 6.424 μολύνσεις
Επόμενο άρθροΡεκόρ στις τιμές ενέργειας – Γεωπολιτικές εντάσεις και Χειμώνας τις απογειώνουν