Αρχική Επιλεγμένα Kλίμα Ουαλία: Δωρεάν ένα δέντρο σε κάθε σπίτι

Kλίμα Ουαλία: Δωρεάν ένα δέντρο σε κάθε σπίτι

0
δεντρο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Ουαλική κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει ένα δέντρο της επιλογής του σε κάθε νοικοκυριό. Κάποιοι θα φυτέψουν ένα μέτριο οπωροφόρο δέντρο στον κήπο τους, ενώ όσοι έχουν περισσότερο χώρο θα προτιμήσουν ένα δεντράκι που όπως ελπίζουν, θα εξελιχθεί σε μια εντυπωσιακή βελανιδιά.

Ο Λη Γουότερς, αναπληρωτής υπουργός για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία έχει σκοπό όχι μόνο να φυτευτούν περισσότερα δέντρα αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Τα δέντρα είναι καταπληκτικά. Σώζουν ζωές κρατώντας τον αέρα μας καθαρό, βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης της φύσης μας, τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και, φυσικά, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο κ. Γουότερς.

Από τον Μάρτιο τα πρώτα δέντρα θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή από έναν από τους πέντε περιφερειακούς κοινοτικούς κόμβους. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 πρόκειται να δημιουργηθούν άλλοι 20 κόμβοι σε όλη την Ουαλία, ώστε να φτάσουν τα δέντρα στους ανθρώπους εγκαίρως για την περίοδο φύτευσης τον επόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε τον Ιούνιο από την Ουαλική κυβέρνηση σχετικά με τα δέντρα και την ξυλεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση απαιτείται μια βαθμιαία αλλαγή για τη δημιουργία αρκετών δασικών εκτάσεων.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας κρίνει ότι πρέπει να φυτέψει 106.000 στρέμματα νέων δασικών εκτάσεων έως το 2030 και 445.000 εκτάρια έως το 2050 για να επιτευχθούν οι στόχοι της για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το 2020, φυτεύτηκαν μόλις 290 εκτάρια δασικής έκτασης στην Ουαλία και η ετήσια δημιουργία δασικών εκτάσεων δεν έχει ξεπεράσει τα 2.000 εκτάρια από το 1975. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η φύτευση περισσότερων δέντρων δεν είναι μόνο απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και για τον μετριασμό των πλημμυρών και της ρύπανσης του αέρα, την αύξηση της ευημερίας και τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των νέων δασικών εκτάσεων δεν θα φυτευτεί από την ουαλική κυβέρνηση, αλλά από τις κοινότητες, τους αγρότες και άλλους ιδιοκτήτες γης σε όλη την Ουαλία. «Η έρευνα μας κατέστησε σαφές ότι ο καθένας θα πρέπει να παίξει το ρόλο του.

«Οι άνθρωποι που ζουν σε διαμερίσματα ή δεν έχουν χώρο για να φυτέψουν ένα δέντρο, μπορούν να επιλέξουν να φυτευτεί ένα δέντρο για λογαριασμό τους, σε τοποθεσίες σε όλη την Ουαλία μέσω των κοινοτικών κόμβων και των εθελοντών», δήλωσε ο Γουότερς σχετικά με τη προσπάθεια της χώρας να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι στον αγώνα για τη προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γουότερς δήλωσε ότι στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει μια διαβούλευση σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία ενός εθνικού δάσους στην Ουαλία. Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με δημόσιους φορείς για να χαρτογραφήσει εκτάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δενδροφύτευση.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Διαφήμιση