Αρχική Ειδήσεις Η πρώτη τελετή απονομής του Cretan Taste Awards 

Η πρώτη τελετή απονομής του Cretan Taste Awards 

0
Cretan Taste Awards
Διαφήμιση

Ο νέος γαστρονομικός θεσμός Cretan Taste Awards 2021, θα φιλοξενηθεί σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο Atlantis Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης. Σκοπός του, είναι να αναδειχτεί ο πλούτος της κρητικής κουζίνας και αξιολογηθεί από έμπειρους κριτικούς η ποιότητα των τοπικών προϊόντων. H σημερινή βραδιά θα αναδείξει τους κορυφαίους εκπροσώπους της κρητικής γεύσης και θα επιβραβεύσει ιδιοκτήτες χώρων φαγητού και παραγωγούς προϊόντων από ολόκληρο το νησί.

Τα μέλη της ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από Έλληνες και διεθνείς κριτικούς ειδικούς σε γαστρονομικά θέματα, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν ποιοτικές δράσεις και να δοκιμάσουν προϊόντα υψηλής αξίας, ώστε να αναδείξουν μέσα από ένα αξιοκρατικό σύστημα τους πιο ποιοτικούς και καινοτόμους συνδυασμούς. Οι χώροι φαγητού που θα βραβευθούν σήμερα, αναδείχθηκαν από την αξιολόγηση της Κριτικής Επιτροπής σε ποσοστό 60% και από ψηφοφορία κοινού (μέσω των social media) για το υπόλοιπο 40%, σύμφωνα με το traveldailynews.gr

Η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κα Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, δηλώνει την ικανοποίησή της από την πρώτη διοργάνωση των βραβείων, πιστεύοντας ότι οι επιχειρήσεις που αναδεικνύονται αποτελούν αυθεντικούς εκπροσώπους της κρητικής γαστρονομίας και παράδοσης, ενώ μας αφήνει σε αγωνία μέχρι τη βραδιά της απονομής για να μάθουμε όλους τους νικητές αλλά και τα 3 τιμητικά βραβεία.

Παρουσιάστρια της βραδιάς των Cretan Taste Awards 2021 θα είναι η κα Νεκταρία Κοκκινάκη. Στη μεγάλη γιορτή της κρητικής γαστρονομίας οι προσκεκλημένοι θα απολαύσουν ένα εξαιρετικό μενού που αναδεικνύει την κρητική παράδοση και τα προϊόντα της, με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, συνοδεία κρητικών κρασιών που επέλεξε ο καταξιωμένος σομμελιέ και κριτής διεθνών διαγωνισμών οίνου, κ. Γιώργος Λούκας. Η βραδιά των Cretan Taste αναμένεται να εξελιχθεί σε μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, ενώ θα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, αφού θα μεταδίδεται με live streaming.

Tα βραβεία διοργανώνονται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Boussias και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ.

Διαφήμιση