Αρχική Special Topics Η επίσημη πρώτη του Ellinikon Experience Park – Καθηλωτικές εικόνες και...

Η επίσημη πρώτη του Ellinikon Experience Park – Καθηλωτικές εικόνες και Video

0
Ellinikon1
Το Experience Park στο Ελληνικό
Διαφήμιση

Από σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πόρτες του το Ellinikon Experience Park. Το βιωματικό πάρκο των 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, υπόσχεται την πιο όμορφη και λαμπερή Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Το Experience Park είναι το πρώτο έργο του Ελληνικού, που παραδίδεται στο κοινό, μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και πολύ πιο νωρίς από το αναμενόμενο.

Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Σχεδιασμένο σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής, έχουν φυτευτεί στην έκτασή του 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες.

Δείτε τον συνολικό σχεδιασμό

Η ζεν διάσταση των Χριστουγέννων

Από σήμετα 20 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την λαμπερή διακόσμηση, με πρώτη αξέχαστη εμπειρία το επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μ. με φωτεινά λαμπάκια. Στην πραγματικότητα είναι μία σύνθεση από 180 αληθινά δέντρα, τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο εντυπωσιακά light installations δημιουργούν μία μοναδική βιωματική εμπειρία.

Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider. Η εγκατάσταση κινούμενου φωτός δημιουργεί ένα σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας. Ενώ, οι ράβδοι φωτός δημιουργούν παλλόμενα σχέδια τα οποία συγχρονίζονται με ηλεκτρονική μουσική.

par
Tο Helios, μια μεγάλης κλίμακας φωτιστική εγκατάσταση σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm, η οποία δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως και κίνηση. 7500 LED σφαίρες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη διάταξη δημιουργώντας μια εντυπωσιακή κυκλική προβολή. Τα χρώματα και τα σχήματα αλλάζουν ρυθμικά σχηματίζοντας ένα χρωματιστό ψηφιακό καμβά στον Κήπο Zen.

park17

The Christmas Taste

Μια πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη αγορά θα καλωσορίσει τους επισκέπτες για εποχικές αγορές και… γευστικές δοκιμές. Στα διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί στο Πάρκο θα μπορεί κανείς να βρει χειροποίητα χριστουγεννιάτικα γούρια, δώρα, εποχιακά είδη και δελεαστικές γαστρονομικές απολαύσεις.

xmas sweets

Ο Ηλίας Σκουλάς με το FAT CAT The Burger Syndicate by Ilias Skoulas συστήνει το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο burger.

Οι γλυκιές δημιουργίες και το ζεστό αρωματικό Glühwein του Άκη Πετρετζίκη και του Kitchen Lab, συμπληρώνουν μοναδικά το μενού.

Για εσάς τους λάτρεις της έθνικ κουζίνας και του Falafel, κάντε μία στάση στο Falafeladiko ενώ στο Esteban Burrito Bar, οι γεύσεις θα σας «ταξιδέψουν» μέχρι το Μεξικό.

Ακόμη στους Lukumádes σας περιμένουν λαχταριστοί λουκουμάδες σε απολαυστικούς συνδυασμούς.

Τέλος, οι σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες του ÉSOPHY αποτελούν ένα ιδανικό δώρο για εσάς αλλά και τους αγαπημένους σας.

Ellinikon5

Το Ellinikon Experience Park

To βιωματικό πάρκο του Ελληνικού είναι η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης, να εξερευνήσουν, να χαλαρώσουν, αλλά και να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες κοντά στη φύση.

Σιντριβάνια, χώροι υπαίθριας άθλησης και μια παιδική χαρά με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, μπορούν να ψυχαγωγήσουν κάθε ηλικία. Τέλος, ο κήπος Zen είναι μια όαση που προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση και να χαλαρώσουμε σε ένα μέρος, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας
Κατά τη διάρκεια των εορτών (από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:
Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και Αργίες: 17:00 – 22:00
Δωρεάν είσοδος
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το: experiencepark.theellinikon.com.gr

Commercial Hub: Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο νέας γενιάς στην Ελλάδα

Σε επόμενο χρόνο θα παραδοθεί το Commercial Hub του Ελληνικού. Το νέο υπερσύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό που θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τ.μ. επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στο Commercial Hub θα αναπτυχθεί ένας εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό οικοσύστημα, το οποίο εισάγει μία νέα φιλοσοφία στις αγορές, στη διασκέδαση, στην εργασία, στην καθημερινότητα των πολιτών.

Δείτε την παρουσίαση για τη συνολική πρόοδο και έκταση του project από την Lamda Development

Διαφήμιση