Αρχική Ειδήσεις ΕΥΔΑΠ: Πλάνο 20ετίας με έκπτωση 40% από το Ελληνικό Δημόσιο

ΕΥΔΑΠ: Πλάνο 20ετίας με έκπτωση 40% από το Ελληνικό Δημόσιο

0
nero 1 768x513
Διαφήμιση

Επικυρώθηκε ομόφωνα η συμφωνία μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία καθορίζεται η τιμή πώλησης του αδιύλιστου νερού από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ, για τα επόμενα 20 έτη, σε τιμή 40% χαμηλότερη από την προηγούμενη που ίσχυε για την περίοδο 2004 – 2013.

Η συμφωνία επικυρώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΥΔΑΠ, με ποσοστό θετικών ψήφων 99,96% επί των παρόντων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021.

Στη Σύμβαση, επίσης, καθορίζονται οι όροι ανανέωσης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ έως το 2040, καθώς και οι όροι για την υπογραφή σύμβασης υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ), για τρία έτη.

Η «γεωμετρία» της συμφωνίας

«Ο καθορισμός ενός δίκαιου και εύλογου τιμήματος για το αδιύλιστο νερό για την επόμενη εικοσαετία, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για επιχειρησιακό πλάνο της Εταιρείας και συμβάλει στη συγκράτηση των τιμολογίων για τους καταναλωτές» σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Επιχείρηση Ύδρευσης διυκρινίζοντας επίσης ότι «στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ο συμψηφισμός οφειλών από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ, και αντιστρόφως.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η ΕΥΔΑΠ δύναται να ανακτήσει το καταβλητέο ποσό των 157,2 εκατ. ευρώ που αφορά στο διάστημα 2013-2020 εντός της περιόδου ισχύος της Σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 114 του Ν. 4812/2021, κάτι που συμβάλλει στην περαιτέρω θετική εξέλιξη της Εταιρείας.

Με την επικύρωση των δύο Συμβάσεων από το 99,96% των μετόχων που συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, κλείνει οριστικά μια πολύχρονη εκκρεμότητα, γεγονός που επιτρέπει πλέον στην ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στην

  • Επιτάχυνση του επενδυτικού της προγράμματος,
  • Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της,
  • Διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και της πελατειακής της βάσης και στη
  • Χάραξη θετικής μελλοντικής πορείας.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετά τη Σουηδία και Φιλανδία και στη Γαλλία ελαστικό μοντέλο απασχόλησης
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Σοκαριστικός ο αριθμός των νέων μολύνσεων – Επελαύνει η Όμικρον