Αρχική COVID-19 Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

0
ΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΧΟΛΕΙΟ
Εικόνα: UNSPLASH/note thanun
Διαφήμιση

Άπλετο «φως» στις απορίες γονέων και μαθητών για το κρίσιμο θέμα εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, δεσμεύεται να «ρίξει» το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την κάμψη των δικαιολογημένων ενστάσεων και το άμεσο χτίσιμο του τοίχους ανοσίας για την θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό και τις θανατηφόρες παραλλαγές του.

Στην αυριανή ενημερωτική εκδήλωση θα συμμετέχει η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Καλούμενες να απαντήσουν σε όλα τα ερωτημάτα που θα υποβάλλουν μέχρι σήμερα γονείς και μαθητές.

Η Στόχευση της ενημέρωσης

Κυρίαρχος στόχος είναι να υπάρξει μια ενδελεχής ενημέρωση για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 5-11 κατά της νόσου του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβολιαστικά ραντεβού άνοιξε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου ήδη έχουν κλειστεί πάνω από 28.000 ραντεβού.

Όπως διευκρινίζει με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης «αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία για να θωρακίσουμε όσα έχουμε πετύχει έναντι της πανδημίας. Μόλις ένα στα δύο παιδιά, μεταξύ 15 και 17 ετών και ένα στα τρία μεταξύ 12 έως 14  είναι εμβολιασμένα. Η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης, παιδιών και γονέων, θα βοηθήσει τα πράγματα να πάνε καλύτερα».

Τα ερωτήματα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους μέσω αυτής της φόρμας.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube και από το λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ στο Facebook.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα στις ειδικούς και να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημέρωση για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα για «Εξοικονομώ 2021» – Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιδότησης
Επόμενο άρθροCopernicus: SOS για εκπομπές CO2 από πυρκαγιές το 2021