Αρχική Ειδήσεις ΕΛΣΤΑΤ: Διαγωνισμός για 50 συλλεκτικά νομίσματα

ΕΛΣΤΑΤ: Διαγωνισμός για 50 συλλεκτικά νομίσματα

0
elstat nomisma 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ΕΛΣΤΑΤ αποφάσισε να επιβραβεύσει τους πολίτες για τη μεγάλη τους συμμετοχή στην Απογραφή 2021 με μια μεγάλη κλήρωση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της.

Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι 50 συλλεκτικά, αργυρά νομίσματα και το θέμα κατονομάζεται «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021». Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, Το αργυρό αυτό νόμισμα είναι μοναδικό στο είδος του καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί νόμισμα με θέμα την Απογραφή.

Στη μια όψη του συλλεκτικού νομίσματος θα υπάρχει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών». Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Οι όροι της κλήρωσης

Η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ, στο πλαίσιο της Απογραφής, είναι ο πολίτης να αυτοαπογραφεί -δηλαδή να απογραφεί ηλεκτρονικά.

Όπως τονίζεται στους όρους, η κλήρωση θα διενεργηθεί, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, μεταξύ των συμμετεχόντων στην «Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021» με τη διαδικασία αυτή.

Η κλήρωση θα διενεργηθεί από την ΕΛΣΤΑΤ μεταξύ των κατοικιών για τις οποίες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αυτοαπογραφής, με βάση τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής που αντιστοιχεί σε καθεμία. Τονίζεται ότι η κλήρωση θα γίνει αποκλειστικά για τους κωδικούς Απογραφής που έχει γίνει «οριστική υποβολή δελτίου». Τα νομίσματα θα χορηγηθούν ως δώρο στους πολίτες που θα κληρωθούν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αυτοαπογραφής και το κλείσιμο της πρόσβασης στην εφαρμογή για τους πολίτες, θα εξαχθεί κατάλογος με το σύνολο των Μοναδικών Κωδικών Απογραφής που χρησιμοποιήθηκαν για την υποβολή οριστικοποιημένων δελτίων αυτοαπογραφής.

Οι κωδικοί δεν θα συνοδεύονται από καμία άλλη πληροφορία σχετικά με τις κατοικίες ή τα φυσικά πρόσωπα στα οποία αντιστοιχούν. Η εξαγωγή των κωδικών θα γίνει μέσω της εφαρμογής της αυτοαπογραφής την ημέρα που ακολουθεί το οριστικό κλείσιμο της πρόσβασης των πολιτών στην εφαρμογή και ο σχετικός κατάλογος που θα δημιουργηθεί θα τηρηθεί σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Έρχονται χιόνια - Στα «λευκά» ακόμα και η Αττική

50 τυχεροί και 50 αναπληρωματικοί

Η κλήρωση θα διενεργηθεί κατά ημέρα και ώρα που θα αποφασιστεί από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και θα γνωστοποιηθεί με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ .

Η κλήρωση θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά. Για αυτήν θα χρησιμοποιηθεί εσωτερικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί από την ΕΛΣΤΑΤ και χρησιμοποιείται για την τυχαία επιλογή σε περίπτωση ισοβαθμιών κατά την επιλογή Ιδιωτών Συνεργατών. Η διαδικασία της κλήρωσης θα διενεργηθεί από επιτροπή υπαλλήλων που θα οριστεί για το σκοπό αυτό και υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πληροφορικής.

Κατά την κλήρωση, οι Μοναδικοί Κωδικοί Απογραφής εισάγονται στο σύστημα και αποδίδεται αυτόματα σε καθέναν από αυτούς ένας τυχαίος αριθμός και οι τυχαίοι αυτοί αριθμοί τοποθετούνται σε αύξουσα σειρά. Επιλέγονται από το σύστημα οι εκατό (100) μικρότεροι κατ’ αύξουσα σειρά αριθμοί, που αποδόθηκαν τυχαία σε κάθε Μοναδικό Κωδικό Απογραφής. Οι πενήντα (50) πρώτοι είναι οι βασικοί κληρωθέντες και οι πενήντα (50) επόμενοι οι αναπληρωματικοί. Σε κάθε βασικό επιλεγέντα με τον τρόπο αυτό Μοναδικό Κωδικό Απογραφής, και σε κάθε αναπληρωματικό που τυχόν αντικαταστήσει κάποιον βασικό, αντιστοιχεί ένα συλλεκτικό νόμισμα.

Με πληροφορίες από iEfimerida

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαλάουι: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον
Επόμενο άρθροΘερμοπύλες: Τα σχέδια αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου