Αρχική Ειδήσεις «Έκρηξη» κρουαζιέρας το 2022 – Υπερτριπλάσιες αφίξεις επιβεβαιώνει ο ΟΛΘ

«Έκρηξη» κρουαζιέρας το 2022 – Υπερτριπλάσιες αφίξεις επιβεβαιώνει ο ΟΛΘ

0
krouazieroploio
Διαφήμιση

Υπερτριπλάσιες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καταγράφει για το έτος 2022 ο ΟΛΘ ΑΕ. Εξέλιξη που σε συνδυασμό με τη λειτουργία του νέου διεθνούς αερολιμένα στην περιοχή αλλάζουν εκ βάθρων τον χάρτη τουρισμού της συμπρωτεύουσας αλλά και της τουριστικής δυναμικής της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά.

Μόλις χθες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι οι επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για το 2022 διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για την επόμενη χρονιά, από 17 που πραγματοποιήθηκαν φέτος, σημειώνοντας αύξηση κατά 189%. Και μάλιστα από 10 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας και 12 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια.

Τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και μάλιστα το 60% των δρομολογίων του 2022 θα είναι τύπου «home port», κάτι που θα συνεχιστεί με αυξημένο ρυθμό και το 2023.

Ο αντίκτυπος στην οικονομία τουρισμού

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή και αποβίβασης επιβατών. Κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία, με σημαντικό αντίκτυπο στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και στο εμπόριο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη μεταποίηση κ.ά., παράγοντας αύξησης εισοδήματος για την πόλη και τους κατοίκους της.

Προοπτική που γεμίζει αισιοδοξία το υπουργείο Τουρισμού, με τον ίδιο τον υπουργός Βασίλη Κικίλια να αισθάνεται μια  πρώτη δικαίωση της στρατηγικής ανάπτυξης της κρουαζιερας που βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς υπουργείου.

«Στρατηγική μας επιδίωξη στο υπουργείο Τουρισμού είναι ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός. «Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, όπως είχα ήδη ανακοινώσει από τη ΔΕΘ, στόχος είναι το λιμάνι της πόλης να καταστεί home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Με οργανωμένο σχέδιο, σκληρή δουλειά και συνεργασία με τους φορείς της πόλης, θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία αυτή προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας μας» σχολιάσε χαρακτηριστικά πριν λίγο ο κ.Κικίλιας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροSiemens και Fluence «στήνουν» το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί
Επόμενο άρθροΙΕΔΕΠ: Πως αντιμετωπίζουμε ψυχικά και συναισθηματικά τον Covid-19