Αρχική Επιστήμη Εκπληκτικές φωτογραφίες από την έκλειψη ηλίου στην Ανταρκτική

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την έκλειψη ηλίου στην Ανταρκτική

Σύνταξη: ecozen

0
Εκπληκτικές φωτογραφίες από την έκλειψη ηλίου στην Ανταρκτική
Για περίπου 1 λεπτό και 54 δευτερόλεπτα, η σκιά του φεγγαριού εμπόδισε τις ακτίνες του ήλιου. (Εικόνα: Andrew Studer)
Διαφήμιση

Στις 4 Δεκεμβρίου 2021, η ολική έκλειψη ηλίου εντυπωσίασε κάποιους λίγους τυχερούς ανθρώπους στην Ανταρκτική και αμέτρητους πιγκουίνους, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες των σχεδόν δύο λεπτών ολικής έκλειψης του ήλιου. Ο ήλιος στην κυριολεξία έσβησε από τη σκιά του φεγγαριού.

Κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου, ο ήλιος, η σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται, επιτρέποντας στη σκιά της σελήνης να εμποδίσει τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν σε μέρος της Γης. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το τμήμα της Γης ήταν η Ανταρκτική: η χώρα των παγετώνων και των πιγκουίνων .

Πολλές από τις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από φωτογράφους, οι επέβαιναν στα δύο  επιβατικά σκάφη της Lindblad Expeditions , το National Geographic Resolution και το National Geographic Endurance Όσοι επέβαιναν στα σκάφη είδαν τη μερική έκλειψη ηλίου να ξεκινά στις 2 π.μ. EST (0700 GMT), η ολική έκλειψη να εμφανίζεται στις 2:44 π.μ. EST (0744 GMT) και τη μερική έκλειψη να ολοκληρώνεταιι στις 3:06 π.μ. (0806 GMT),  σύμφωνα με τη NASA .

Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου θα συμβεί σε περίπου 18 μήνες στις 20 Απριλίου 2023 και θα είναι ορατή σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας, σύμφωνα με το timeanddate.com . Αυτό σημαίνει ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να απολαύσουν αυτή την ουράνια παράσταση.

Ανταρκτική: Η ανατολή του ήλιου στο βάθος του ορίζοντα

sun eclipse
Εικόνα: Andrew Studer

Ένας ήλιος …ημισέληνος ανατέλλει στον ορίζοντα της Ανταρκτικής κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης στις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Ενας ήλιος …ημισέληνος στο στερέωμα

sun eclipse1
Εικόνα: Andrew Stude

Διαμαντένιο δαχτυλίδι

sun eclipse ring
Εικόνα: Andrew Studer
sun eclipse ring1
Eικόνα: Maya Santangelo/Lindblad Expeditions

Διαφήμιση