Αρχική Διάστημα Ευχές από τον Διαστημικό Σταθμό για τα Χριστούγεννα

Ευχές από τον Διαστημικό Σταθμό για τα Χριστούγεννα

0
NASA
Εικόνα: NASA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μοιράστηκαν ένα εορταστικό μήνυμα καθώς ετοιμάζονται να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε τροχιά γύρω από τη Γη. 

Τα μέλη του πληρώματος της Expedition 66 , συμπεριλαμβανομένων των αστροναυτών της NASA Raja Chari, Thomas Marshburn, Kayla Barron και Mark Vande Hei, του αστροναύτη της ESA Matthias Maurer και τών κοσμοναυτών της Roscosmos Anton Shkaplerov και Pyotr Dubrov,  μοιράστηκαν ένα ειδικό γιορτινό μήνυμα στο Twitter, εξηγώντας τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τον καθένα τους και ενθυμούμενοι τις παιδικές αναμνήσεις της εορταστικής περιόδου με τις οικογένεια. 

«Πάντα ανυπομονώ για αυτή την εποχή του χρόνου γιατί ακόμα και όταν έλειπα στη ναυτική ακαδημία, αυτή ήταν πάντα η ώρα που επέστρεφα σπίτι για να δω την οικογένειά μου», είπε ο Barron στο βίντεο των διακοπών φορώντας γιορτινά κόκκινα ρούχα και κέρατα ταράνδων.

Ο Barron εκτοξεύτηκε στον διαστημικό σταθμό με την αποστολή Crew-3 του SpaceX στις 10 Νοεμβρίου, μαζί με τους Chari, Marshburn και Maurer.  Πρόκειται να επιστρέψουν στη Γη όχι νωρίτερα από τα τέλη Απριλίου 2022. 

Στο βίντεο που έστειλαν για τις γιορτές, το πλήρωμα μοιράστηκε επίσης πώς αισθάνεται που περνούσε τα πρώτα του Χριστούγεννα στο διάστημα . 

Η νέα διαστημική οικογένεια

«Αν και θα είμαστε εδώ φέτος, έχουμε την διαστημική μας οικογένεια», είπε ο Barron στο βίντεο. «Έτσι νομίζω ότι θα δημιουργήσουμε κάποιες από τις δικές μας παραδόσεις και θα μπορούμε να μιλήσουμε με την οικογένειά μας». 

Ο διαστημικός σταθμός περιφέρεται γύρω από τη Γη περίπου κάθε 90 λεπτά, ή περίπου 16 φορές σε ένα 24ωρο. Ο Maurer, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικός της αποστολής Crew-3, αστειεύτηκε ότι το πλήρωμα θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα 16 φορές.

«Βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει πολλές φορές την ημέρα, οπότε σκεφτόμαστε το γεγονός ότι οι άνθρωποι ξυπνούν για ένα νέο έτος κάθε φορά που βλέπουμε ότι η ανατολή του ηλίου θα είναι πολύ δροσερή», είπε ο Chari. 

Το βίντεο τελείωσε με κάθε αστροναύτη να στέλνει την αγάπη του και ένα ιδιαίτερο μήνυμα στις οικογένειές του στη Γη. 

«Θα ήθελα να ενημερώσω την οικογένειά μου ότι όπου κι αν βρίσκομαι, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είμαι από όλους σας, ότι η καρδιά μου είναι πάντα μαζί σας», είπε ο Vande Hei στο βίντεο.

Διαφήμιση