Αρχική COVID-19 Covid-19: Παράταση εμβολιασμού των υγιεινομικών έως 31 Μαρτίου

Covid-19: Παράταση εμβολιασμού των υγιεινομικών έως 31 Μαρτίου

0
COVIDVACCINE 2
Εικόνα:UNSPLASH/Spencer Davis
Διαφήμιση

Περιθώριο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έως τα τέλη Μαρτίου 2022 για να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έδωσε πριν λίγο από βήματος της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, ουσιαστικά έδειξε τον δρόμο της υποχρεωτικότητας και τόνισε ότι μέχρι τότε οι υγειονομικοί, ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι εντός ή εκτός του συστήματος Υγείας.

Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις». Όπου το υπουργείο κατέθεσε τροπολογία που αφορά επίσης, στο σκέλος της ευθύνης των ιατρών κατά τη διάρκεια της διαχείρισης περιστατικών Covid – 19.το υπουργείο κατέθεσε τροπολογία που αφορά επίσης, στο σκέλος της ευθύνης των ιατρών κατά τη διάρκεια της διαχείρισης περιστατικών Covid – 19.

«Επειδή έχει παρατηρηθεί το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στοχοποιούνται με προδήλως αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις και επειδή αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και πολλές φορές, όπως όλοι έχουμε πει εδώ, είναι ευάλωτοι απέναντι σε αυτές τις μηνύσεις, αποφασίσαμε και πλέον προσδιορίζουμε- χωρίς να υπάρχει κανένα ακαταλόγιστο.

Η ευθύνη παραμένει εάν έχει υπάρξει ιατρικό λάθος– αλλά προσδιορίζουμε με το άρθρο 3 της τροπολογίας την αμέλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών, πασχόντων από κορονοϊό Covid– 19, αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις, που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid» δήλωσε ο κ.Πλέυρης.

 

 

 

Διαφήμιση