Αρχική COVID-19 Covid-19: Ανησυχία κυριάρχησης της Όμικρον τον Ιανουάριο

Covid-19: Ανησυχία κυριάρχησης της Όμικρον τον Ιανουάριο

0
komision
Διαφήμιση

Για το ορατό πλέον ενδεχόμενο κυριάρχησης της παραλλαγής Όμικρον στα κρούσματα της Covid-19 στην Ευρώπη, μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η επιστήμη μάς λέει ότι πρέπει να αναμένουμε ότι η Ομικρον θα είναι ήδη η νέα κυρίαρχη παραλλαγή στην Ευρώπη από τα μέσα του Ιανουαρίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο υπό το πρίσμα της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Στον «Τοίχο»… ανοσίας και τα παιδιά

Όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα κράτη μέλη ήδη λαμβάνουν μέτρα για την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Ενώ στη μάχη της εδραίωσης του τοίχους ανοσίας μπαίνουν και τα παιδιά.

Η Γερμανία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία συγκαταλέγονται από σήμερα στις χώρες που επεκτείνουν την εμβολιαστική τους εκστρατεία σε μικρότερα παιδιά, με τους γιατρούς να αναφέρουν μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά των γονέων.

Η Δανία, όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων που αποδίδεται στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Όμικρον, και ορισμένες περιοχές της Αυστρίας έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό μικρότερων παιδιών ήδη από τον Νοέμβριο.

Η υποχρεωτκότητα της 3ης δόση

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί η νέα παραλλαγή Όμικρον, είναι πιθανότατα αρκετά χαμηλότερη από ό,τι έναντι των προηγούμενων παραλλαγών.

Όμως τα εμβόλια συνεχίζουν να παρέχουν σημαντική προστασία έναντι του κινδύνου σοβαρής νόσησης, ιδίως εφόσον κάποιος κάνει τρίτη δόση. Σύμφωνα με την οποία αν δεν γίνουν μαζικά ενισχυτικές δόσεις, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν στο μέλλον τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Επάρκεια εμβολίων

Αναφορικά με τους φόβους πολλών ευρωπαϊκών χωρών για φημολογούμενη έλλειψη (δόσεων) του εμβολίου, ιδιαίτερα κατά τον τρέχον και άκρως καθοριστικό μήνα της εκστρατείας εμβολιασμού, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν πλέον αρκετά εμβόλια για την κάλυψη όλων των Ευρωπαίων.

 

Διαβάστε επίσης:  Επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα η νόσηση από κορωνοϊό

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑττική: Τα έργα που θα δώσουν «φιλί ζωής» στο κυκλοφοριακό
Επόμενο άρθροFreedom Pass: Eξάμηνη παράταση – Σε ισχύ το bonus των 150 ευρώ