Αρχική Ειδήσεις Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

0
Ερντογάν Τουρκία
Εικόνα: Akos Stiller/Bloomberg
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Απόπειρα δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν αποτράπηκε το Σάββατο το πρωί. Συγκεκριμένα, βόμβα που τοποθετήθηκε κάτω από όχημα που ήταν σταθμευμένο σε μια συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος ανακαλύφθηκε «την τελευταία στιγμή».

“Απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέτυχε το Σάββατο”, μετέδωσαν τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας TRT, αστυνομικοί που είχαν αναλάβει να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή μιας συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της οποίας ανακάλυψαν και εξουδετέρωσαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο στο χώρο της συγκέντρωσης. Η απόπειρα δολοφονίας  απέτυχε την τελευταία στιγμή.

Η αυτοσχέδια εκρηκτική ύλη κάτω από το προσωπικό όχημα του αστυνομικού βρέθηκε στο Μαρντίν, μια επαρχία στα νοτιοανατολικά που απέχει περισσότερο από 125 μίλια (200 χλμ.) από το ράλι που έγινε στη Σίιρτ, ανέφερε το πρακτορείο. Το εκρηκτικό ανακαλύφθηκε πριν ο αστυνομικός ταξιδέψει στη Σίιρτ και εξουδετερώθηκε από ομάδες βομβών. Η βόμβα αναφέρθηκε ότι ήταν εξοπλισμένη με σύστημα απομακρυσμένης πυροδότησης.

«Δεν υπάρχει χώρος για τρόμο στο μέλλον της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν στη συγκέντρωση στη Σιίρτ το Σάββατο. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν νεαρό άνδρα στη χώρα να πέσει στα πεινασμένα στόματα των τρομοκρατικών ομάδων». Ο  Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι ελπίζει ότι οι ασταθείς συναλλαγματικές ισοτιμίες και ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθούν σύντομα και υποσχέθηκε και πάλι χαμηλά επιτόκια. Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Θεού θέλοντος θα σταθεροποιήσουμε όλες τις διακυμάνσεις των τιμών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε όχι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Καθώς η Τουρκία βυθίζεται βαθύτερα στην οικονομική κρίση – το νόμισμά της έχασε περισσότερο από το 45 τοις εκατό της αξίας του έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν είναι όλο και λιγότερο επιθυμητός. Η Άγκυρα εμφανίζεται επίσης ολοένα και πιο απομονωμένη στη διεθνή σκηνή, με τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

Με πληροφορίες από jerusalem post

 

Διαφήμιση