Αρχική Ειδήσεις Απογραφή 2021 – Τι προβλέπεται για όσους «έχασαν» την προθεσμία

Απογραφή 2021 – Τι προβλέπεται για όσους «έχασαν» την προθεσμία

0
ΕΛΣΤΑΤ
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - EUROKINISSI
Διαφήμιση

Εξέπνευσε χτες 13 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία ηλεκτρονικής απογραφής, που είχε δώσει η ΕΛΣΤΑΤ. Όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της ΕΛΣΤΑΤ, το δεύτερο στάδιο απογραφής θα γίνονταν από τον Απογραφέα κάθε περιοχής ξεχωριστά, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Με δεδομένο ότι η έξαρση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει να προχωρήσει η διαδικασία με φυσική παρουσία των απογραφέων, όπως όλα δείχνουν, όσοι δεν προλάβουν την αυτοαπογραφή θα απογραφούν τηλεφωνικά.

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση

Η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης ήταν και ο λόγος που δόθηκε αρχικά η παράταση, ωστόσο, ενδεχόμενο νέας προθεσμίας αποκλείεται κατηγορηματικά.

«Ο λόγος που δώσαμε την παράταση αυτή ήταν κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, αν θα μας επιτρέψουν δηλαδή, οι συνθήκες να πάμε στα σπίτια των πολιτών και να τους απογράψουμε» είχε δηλώσει ο Θάνος Θανόπουλος ενώ είχε ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά πως «δεν θα υπάρξει άλλη παράταση».

Διαφήμιση