Αρχική Ειδήσεις Απογραφή 2021: Οι 3 τρόποι που θα γίνονται οι συνεντεύξεις

Απογραφή 2021: Οι 3 τρόποι που θα γίνονται οι συνεντεύξεις

0
Θανόπουλος
Αθανάσιος Θανόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Εικόνα: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η απογραφή 2021 συνεχίζεται, με την πλατφόρμα να μένει ανοιχτή μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για όσους θέλουν να κάνουν διορθώσεις και με προσωπικές συνεντεύξεις με όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταγραφεί. Η προθεσμία για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής έληξε στις 13 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι τελευταίες τροποποιήσεις και καταγραφές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τι ισχύει για όσους διαθέτουν κωδικούς

Η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής απογραφής παραμένει ανοιχτή για όσους θέλουν να κάνουν διορθώσεις, αλλά και πως παραμένει ενεργή για όλους όσοι έχουν στα χέρια τους κωδικούς από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει την αυτό-απογραφή, σύμφωνα με τον Θάνο Θανόπουλο, επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ).

«Όσοι θέλουν να απογραφούν και έχουν κωδικούς στα χέρια τους, μπορούν ακόμη να απογραφούν, είναι ανοιχτή για αυτούς η πλατφόρμα για την αυτό-απογραφή. Ξέρουμε που έχουμε δώσει κωδικούς και παρακολουθούμε την ροή των κωδικών, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί τους για να γίνει μέσω απογραφέα η διαδικασία, εάν δεν υπάρξει αυτό-απογραφή», είπε ο κ. Θανόπουλος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” σήμερα το πρωί.

Απογραφή: Πώς θα γίνονται οι συνεντεύξεις -Οι 3 τρόποι

Στον οδηγό της ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή επισημαίνεται ότι οι προσωπικές συνεντεύξεις από απογραφέα θα γίνονται με τρεις τρόπους. Είτε με δια ζώσης συνέντευξη, είτε με τηλεφωνική συνέντευξη, είτε μέσω συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου.

Συγκεκριμένα:

• Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης: Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:  Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Διαφορετικά, ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Πώς ξεχωρίζουμε τους απογραφείς

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 Απογραφείς και οι 12.500 Τομεάρχες της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19. Άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα όπως καταυλισμοί, στρατόπεδα, μοναστήρια, Δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκοι ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιων νοσημάτων, Δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται αποκλειστικά από ειδικούς Απογραφείς, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦόβος για επικράτηση της Όμικρον σε Βρετανία, Δανία, Νορβηγία
Επόμενο άρθροΓ. Ατσαλάκης: Η επικινδυνότητα της μετάλλαξης Όμικρον