Αρχική Ειδήσεις Ανδρουλάκης–Παπανδρέου στον β’ γύρο εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Ανδρουλάκης–Παπανδρέου στον β’ γύρο εκλογών του ΚΙΝΑΛ

0
election εκλογές 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής  φτάνει προς το τέλος με 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί και με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Μετά από μεγάλη μάχη μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου, την θέση στον δεύτερο γύρο των εκλογών εξασφάλισε τελικά ο Γ. Παπανδρέου. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου αρχηγού με  276.000 ψηφοφόρους πάνω από τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση των ψηφοφόρων του πρώτου γύρου συγκριτικά με τις εκλογές του 2017 κατά τις οποίες είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο 212.000 πολίτες.

Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή”, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επικράτησή του στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου. Στην συνέχεια  την επόμενη μέρα για το ΚΙΝΑΛ “Θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση. Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει“.

Οι πρώτες δηλώσεις των υπόλοιπων υποψηφίων

Ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε και αυτός με την σειρά του το εκλογικό αποτέλεσμα και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

“Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με την μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης, αποφασίζουν για το μέλλον, αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας, αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής” δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Α. Λοβέρδος που αποκλείστηκε τελικά στον πρώτο γύρο ανέφερε “Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν στην κάλπη μας”, είπε αρχικά.

Και κατέληξε: “Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα“.

Ένας ακόμη υποψήφιος του πρώτου γύρου, ο Παύλος Χρηστίδης πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει τον κόσμο για την μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος και σχολίασε “Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά”.

Νίκη της Δημοκρατίας! Νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Αναγέννηση της Παράταξης είναι στα χέρια μας. Δικαίωση, για όλους όσοι μιλήσαμε πολιτικά και δουλέψαμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή”, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

 

Διαφήμιση