Αρχική Ειδήσεις Αμφιλοχία: «Πράσινο φως» για την εμβληματική επένδυση αποθήκευσης ενέργειας

Αμφιλοχία: «Πράσινο φως» για την εμβληματική επένδυση αποθήκευσης ενέργειας

0
Amfiloxia antlisiostasio
Διαφήμιση

Ναυαρχίδα των έργων αντλησιοταμίευσης στην Ελλάδα έχει ανακηρυχθεί το εμβληματικό έργο μεγάλης αποθήκευσης ενέργειας στην Αμφιλοχία που έλαβε το «πράσινο φως» υλοποίησης από το υπoυργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για ένα κομβικό έργο που έχει χαρακτηρισθεί, ήδη από το 2013, Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος και το 2014 Επένδυση Στρατηγικής Σημασίας.

Το έργο διαθέτει οριστικές μελέτες και πλήθος ολοκληρωμένων γεωλογικών και γεωτεχνικών ερευνών καθώς και Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Είναι δηλαδή ένα έργο έτοιμο από τεχνική και αδειοδοτική άποψη και πλήρως ώριμο για άμεση έναρξη κατασκευής.

Λόγος για τον οποίο το κρίσιμο αυτό έργο υποδομής, για τον ενεργειακό τομέα, έλαβε σήμερα και την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιχορήγηση ύψους 250 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η σημασία του έργου της αντλησιοταμίευσης

Στη στοχευση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και στα οφέλη για την περιφερειακή ανάπτυξη που απορρέουν από ένα τέτοις δυναμικής έργο αναφέρθηκε με δήλωσή του ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

«Το έργο της αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία είναι κρίσιμο για την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ και την απανθρακοποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Η επένδυση θα συμβάλλει στην επάρκεια ισχύος και την ασφάλεια εφοδιασμού του ηλεκτρικού συστήματος.

Θα αποτελέσει, επίσης, πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης με τη δημιουργία 1.200 νέων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής και 120 κατά τη φάση λειτουργίας, δημιουργώντας παραγωγικές συνθήκες για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, υψηλής εξειδίκευσης, που διαθέτει η πατρίδα μας δήλωσε ο υπουργός κάνοντας ιδιαίτερη μνεία  στην Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager και τα στελέχη της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν για τη συνεργασία τους προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο.

Διαφήμιση