Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Travvy Awards 2021: Η Ελλάδα μεγάλη νικήτρια στα «Όσκαρ του τουρισμού»

Travvy Awards 2021: Η Ελλάδα μεγάλη νικήτρια στα «Όσκαρ του τουρισμού»

0
Travvy Awards - διακρίσεις
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τέσσερις κορυφαίες διακρίσεις κατέκτησε η Ελλάδα κατά τη φετινή διοργάνωση των αμερικανικών βραβείων Travvy Awards, που χαρακτηρίζονται ως τα Όσκαρ της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αναδείχθηκε:
  • καλύτερος (χρυσός) προορισμός στην Μεσόγειο (Best Destination – Mediterranean),
  • καλύτερος (χρυσός) διεθνής προορισμός κρουαζιέρας (Best Cruise Destination International),
  • καλύτερος (χρυσός) διεθνής προορισμός για τουρισμό πολυτελείας (Best Luxury Destination International), και
  • δεύτερος καλύτερος (ασημένιος) διεθνής προορισμός τουρισμού περιπέτειας (Silver Expedition / Adventure Destination International).
Travvy Awards - διακρίσεις
ΕΙκόνα: Άποψη της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Travvy Awards 2021, ΕΟΤ

Κάθε χρόνο, τα Travvy Awards αναγνωρίζουν και βραβεύουν τους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς, διοργανωτές ταξιδίων και τουριστικές/ταξιδιωτικές  εταιρείες, όπως επιλέγονται από στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Φέτος, στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν περισσότεροι από 90.000 επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, οι οποίοι εκδήλωσαν τις προτιμήσεις τους σε 140 επιμέρους κατηγορίες.

Travvy Awards - διακρίσεις
Εικόνα: Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ & Καναδά, Κ. Χαροκόπος, παραλαμβάνει τα ελληνικά βραβεία, ΕΟΤ

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, με την παρουσία στελεχών της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας, εκπροσώπων εθνικών οργανισμών τουρισμού και πολυάριθμων δημοσιογράφων.

Τα ελληνικά βραβεία παρέλαβε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ & Καναδά, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

Σημαντική η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία

Τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας ανέδειξε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε παρέμβασή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας το 2021, καθώς και σε νέες, πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας, μαζί βέβαια με τις επενδυτικές προσπάθειες, αλλά και την ενίσχυση υποδομών και δικτύων. Φέτος μάλιστα, ενώ αρχικά οι προβλέψεις έκαναν λόγο για έσοδα ύψους 5-6 δισ. ευρώ τελικά οδεύουμε, όπως είπε ο υπουργός, σε έσοδα από τον τουρισμό κοντά στα 12 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλούν για 7,1% ανάπτυξη για τη χώρα μας για το 2021 και 5,2% για το 2022, πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στον εμπορικό κόσμο υπογράμμισε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξή του, τονίζοντας τα εξής: «Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα Εμπορικά Επιμελητήρια, ετοιμάζουμε προωθητικές ενέργειες για να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο και να δούμε πώς θα ισχυροποιήσουμε και άλλο το εισόδημα των εμπόρων. Αυτή είναι η δουλειά του τουρισμού». Στο σημείο αυτό ο υπουργός έκανε λόγο για πανστρατιά των ανθρώπων του τουρισμού και του εμπορίου που θέλουν να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη του 2022 για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Διαφήμιση