Αρχική Επιχειρείν Η ψηφιακή συνδεσιμότητα είναι δικαίωμα όλων των παιδιών

Η ψηφιακή συνδεσιμότητα είναι δικαίωμα όλων των παιδιών

0
Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2021 - WIND - παιδιά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11), η WIND Ελλάς συνεχίζει τις δράσεις της με σκοπό να συμβάλλει στην πρόσβαση των παιδιών στο Διαδίκτυο και στην καθοδήγησή τους για ασφαλέστερη πλοήγηση, μέσα από την πλατφόρμα Kids@Safety

Στη νέα ψηφιακή εποχή, η συνδεσιμότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξίσωση των ευκαιριών των παιδιών και η WIND σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς ανταποκρίθηκε σε αιτήματα, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2019-2020 και παρείχε, ενδεικτικά στον Δήμο Ανάφης συνδεσιμότητα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του νησιού, ενώ το ίδιο έπραξε και για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα.  

Η συμμετοχή στον ψηφιακό κόσμο συμβάλλει στη διαμόρφωση της ζωής των παιδιών με πολλούς τρόπους, παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, σε πληροφορίες και σε δεξιότητες που προετοιμάζουν κατάλληλα τα παιδιά, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη ψηφιακή κοινωνία. Με στόχο να διασφαλιστεί η ψηφιακή ασφάλεια, η ορθή και αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στο σπίτι και στο σχολείο από τα παιδιά, η WIND μέσα από την πλατφόρμα www.kidsatsafety.gr παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους και προτείνει τρόπους βελτίωσης στη χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά. 

Παράλληλα, για την ασφάλεια των παιδιών η WIND στηρίζει από το 2011 την ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (IOS και Android) CYBERKID της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ιστοσελίδα www.cyberkid.gr. Μέσα από τη Γραμμή Cyber Alert της εφαρμογής τα παιδιά, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, μπορούν από το κινητό τους τηλέφωνο να επικοινωνούν άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού  και σε πραγματικό χρόνο, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

10 YEARS KIDS SAFETY MILESTONES
Ενημερωτικό για τα 10 χρόνια λειτουργίας από το 2011

Περισσότερες πληροφορίες για το Kids@safety

Με ενεργή και αποφασιστική συμμετοχή στην Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας, η WIND διαδραματίζει από το 2010 τον δικό της καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου με την ενημερωτική εκστρατεία «Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί». Μέσα από συμβουλές για την ορθή χρήση του διαδικτύου, την ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ ανηλίκων, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών το πρόγραμμα παράλληλα προωθεί τις θετικές πλευρές των νέων τεχνολογιών και την κριτική σκέψη.

Η σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος της WIND παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του, ενώ παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ κλιματική αλλαγή απειλεί αρχαία έργα τέχνης σε βράχους
Επόμενο άρθροΞεκινά το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων