Αρχική Περιβάλλον Στο ΣτΕ κατά της αύξησης αντικειμενικών αξιών στις πυρόπληκτες περιοχές ο δήμος...

Στο ΣτΕ κατά της αύξησης αντικειμενικών αξιών στις πυρόπληκτες περιοχές ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

0
STE
Εικόνα: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διαφήμιση

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική κλπ η από 18.5.2021 απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Οικονομικών με την οποία αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε πυρόπληκτες περιοχές του δήμου από 6,5% έως 56%.

Πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου είχε διατυπώσει την πρότασή του προς το υπουργείο Οικονομικών να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά 10% σε σχέση με τις ισχύουσες σε όλες τις ζώνες του δήμου. Η πρότασή του στηρίχθηκε στη γενική οικονομική κατάσταση που επικρατεί και η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω του Covid-19.

Αυξήσεις έως και 56%

Σύμφωνα με τον δήμο, οι αντικειμενικές αξίες στην παραλιακή-λιμενική περιοχή της Ραφήνας αυξάνονται κατά 56% σε σχέση με τις σημερινές και στο κέντρο της Ραφήνας κατά 28%. Στην περιοχή Μπλε Λιμανάκι αυξάνονται κατά 15,2% και στην περιοχή Μαρίκες κατά 17,9%. Στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα αυξάνεται κατά 18,2% και της Διώνης κατά 12,5%.

Αντίθετα, μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή του Νέου Βουτζά κατά 30,6%, στην Καλλιτεχνούπολη κατά 20,5% και στο Ντράφι κατά 9,1%.

Ο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι υπέρμετρες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών αντιβαίνουν τις συνταγματικές επιταγές, καθώς είναι αυθαίρετες, δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής. Ακόμη, είναι αντίθετες στη νομολογία του ΣτΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση