Αρχική Ειδήσεις Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κάρπαθο – Τι λένε οι σεισμολόγοι

0
σεισμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο βρίσκεται στο θαλάσσιο χώρο 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό του βάθος ήταν 66,3 χιλιόμετρα.

Σεισμός - Κάρπαθος - 19/10

«Είναι ένας σεισμός ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος, είναι μέσα στη θάλασσα. Δε συνδέεται άμεσα με τους σεισμούς στην Κρήτη, ωστόσο βλέπουμε ότι υπάρχει μία γενικότερη διέγερση. Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι ήταν βόρεια του τόξου, ο σημερινός είναι μετά το τόξο, προς την Αίγυπτο», είπε ο κ. Λέκκας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Άκης Τσελέντης: Καμία ανησυχία από τον σεισμό ανοιχτά της Καρπάθου

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ΝΑ της Καρπάθου.

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

Αισθητή σε Αίγυπτο και άλλες περιοχές

Στο μεταξύ, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου σήμερα στις 08:35 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Reuters.

Η Αλεξάνδρεια στα παράλια της Μεσογείου και το Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο είναι μεταξύ των πόλεων κάτοικοι των οποίων αναφέρουν πως τα σπίτια τους και κτίρια ταρακουνήθηκαν από τον σεισμό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες από τις αρχές για ζημιές ή θύματα.

Διαφήμιση