Αρχική Περιβάλλον Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η μέση θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η μέση θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο

0
greece1
Εικόνα: UNSPLASH/Gaddafi Rusli
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας υπήρξε το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ότι η μέση θερμοκρασία κινήθηκε σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η άνοδος ή η πτώση της θερμοκρασίας σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών ξεπέρασε τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία σε 53 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κυμάνθηκε πολύ κοντά στον μέσο όρο της δεκαετίας 2010-2019, αν και η τελευταία δεκαετία αναφοράς ήταν αρκετά θερμότερη από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Βόρεια Ελλάδα

Στη Βόρεια Ελλάδα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου εκτός της Κρήτης ο μέσος όρος των μεγίστων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα (έως 0,5 ° C χαμηλότερα). Μόνο στη Θράκη η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη (π.χ. έως και 1,7 ° C κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές στην Αλεξανδρούπολη), κυρίως λόγω του ιδιαίτερα ψυχρού διαστήματος το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Αντίθετα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, η υψηλή θερμοκρασία μεταξύ 15 και 21 Σεπτεμβρίου αντιστάθμισε το σχετικά ψυχρό πρώτο μισό του μήνα, καθώς οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας ξεπέρασαν τους 35 ° C, ήσαν δηλαδή έως και 8 ° C υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Έρχονται χιόνια - Στα «λευκά» ακόμα και η Αττική
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο χάπι κατά COVID-19 από τη Merck αναμένει έγκριση από FDA
Επόμενο άρθρο#GrowYourBusiness – The Digital Sessions: 4ο online σεμινάριο απομακρυσμένης συνεργασίας