Αρχική Μεταφορές ΜΕΤΡΟ γραμμή 4: Ξεκίνησαν τα έργα στο Κολωνάκι

ΜΕΤΡΟ γραμμή 4: Ξεκίνησαν τα έργα στο Κολωνάκι

0
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η πλατεία Κολωνακίου ήδη από την περασμένη εβδομάδα ετοιμάζεται να μετατραπεί σε εργοτάξιο. Περιφράξεις έχουν κλείσει την πλατεία ώστε να ξεκινήσουν άμεσα και οι κυρίως εργασίες στο νέο εργοτάξιο που θα στηθεί εκεί για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό.

Με την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών – Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός – στόχος είναι να αποσυμφορηθούν υφιστάμενοι κεντρικοί σταθμοί Μετρό από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού και ιδίως ο σταθμός του Συντάγματος.

Η νέα Γραμμή 4 του Μετρό – Από  Γουδή έως Γαλάτσι

Η Γραμμή 4 θα εξυπηρετεί πολλά σημαντικά κτίρια και εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία, τα Δικαστήρια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Κουμπάρη), το Βρετανικό Συμβούλιο, την Πανεπιστημιούπολη.

Θα συνδέεται δε με τις υφιστάμενες Γραμμές του Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο / Ακαδημία, Ευαγγελισμός).

Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 13 χλμ από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι έως το Γουδή, εντός των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου.

Θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, με τα φρέατα αερισμού τους: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Θα κατασκευαστεί επίσης ένα νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για την Γραμμή 4, με προοπτική ενσωμάτωσης και του ελέγχου λειτουργίας των Γραμμών 1, 2, 3, αλλά και μελλοντικών αυτόματων νέων γραμμών και του Τραμ, καθώς και ένα νέο κτίριο συντήρησης και επισκευών των νέων συρμών, που θα χωροθετηθούν σε διαθέσιμο χώρο στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Τέλος, θα κατασκευαστούν δύο επισταθμοί γραμμής πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου (κάτω από την Λεωφόρο Βεΐκου) και μετά το σταθμό Γουδή (κάτω από τη Λεωφόρο Κατεχάκη), για την εναπόθεση των νέων συρμών, τον καθαρισμό και τη συντήρησή τους.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς με COVID-19
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα δακτύλιου αύριο με τσουχτερά πρόστιμα – Τι αλλάζει σε ΜΕΤΡΟ και λεωφορεία