Αρχική Περιβάλλον Καιρός: Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο

Καιρός: Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο

0
βροχή
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αλλαγή καιρού από αύριο με πτώση της θερμοκρασίες και βροχές, αρχής γενομένης από τη δυτική πύλη της χώρας, το Ιόνιο.

Από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου αρχίζει από τα δυτικά και στη συνέχεια στο Ιόνιο, ο καιρός αλλάζει. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην αρχή θα υπάρξει συννεφιά που θα εξελιχθεί σε βροχές και καταιγίδες.

kairos dor

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 22 με 24 και στα νότια τους 23 με 25 βαθμούς.

Το Σάββατο

Τα φαινόμενα το Σάββατο αναμένεται να επεκταθούν καθώς στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σε Ιόνιο,  Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά αναμένεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές.

kairos

Διαφήμιση