Αρχική Ειδήσεις Borrell: Οι τιμές στην ενέργεια είναι αποτέλεσμα γεωπολιτικού παιχνιδιού

Borrell: Οι τιμές στην ενέργεια είναι αποτέλεσμα γεωπολιτικού παιχνιδιού

0
borrell
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι τιμές της ενέργειας είναι το αποτέλεσμα ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού με ισχυρή εξωτερική διάσταση, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell, καθώς παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής. Επίσης, αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι χρησιμοποιείται ως όπλο και ότι η Λευκορωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα τελευταία επεισόδια.

Στρατηγική πυξίδα

«Είχαμε συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας για να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τη στρατηγική πυξίδα, η οποία θα είναι στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Υπουργικού Συμβουλίου. Υπήρξε μια έντονη συζήτηση για το πώς θα ολοκληρωθεί η δημιουργία αυτής της στρατηγικής πυξίδας, ώστε η Ε.Ε. μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ως πάροχος ενέργειας.«Να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να ξοδέψουμε καλύτερα στην άμυνα και να γίνουμε ισχυρότερος συνεργάτης», δήλωσε ο Josep Borrell.

Τιμές ενέργειας γεωπολιτικό ζήτημα

«Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο γεωπολιτικό ζήτημα, που είναι οι τιμές της ενέργειας, που έχουν σοβαρές κοινωνικές συνέπειες», πρόσθεσε. Ο κ. Borel τόνισε ότι «οι τιμές της ενέργειας είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού με ισχυρή εξωτερική διάσταση».

«Όσον αφορά τη μετανάστευση, είδαμε πώς οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ως όπλο. Ωθούνται στα σύνορα της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής . «Πρέπει η κυβέρνηση της Λευκορωσίας να λογοδοτήσει».

«Πρέπει να εξετάσουμε και το θέμα με τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες ταξιδεύουν αυτοί οι άνθρωποι και τους χρησιμοποιούν ως όπλα, ωθώντας ι στα σύνορα για να δημιουργήσουν μια κατάσταση που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε.

Διαφήμιση