Αρχική Επιλεγμένα Ηealth World 2021- Γκάγκα: Χρειαζόμαστε αναπροσαρμογή των υπηρεσιών υγείας

Ηealth World 2021- Γκάγκα: Χρειαζόμαστε αναπροσαρμογή των υπηρεσιών υγείας

0
ΓΚΑΓΚΑ
Εικόνα: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στη νέα στρατηγική αναπροσαρμογής των υπηρεσιών υγείας με έμφαση στην εκπαίδευση των υγειονομικών αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ομιλία της στο συνέδριο «health world 2021» με θέμα«Η κρίση της πανδημίας-η επόμενη ημέρα». Επίσης, επισήμανε και τις αλλαγές που συντελέστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας στο συνέδριο οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η νέα στρατηγική – Εκπαίδευση

Κατά την πανδημία, είπε, το σύστημα υγείας εξοπλίστηκε ιατροτεχνολογικά και στελεχώθηκε με προσωπικό. Η νέα στρατηγική αναπροσαρμογής των υπηρεσιών υγείας δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των υγειονομικών. «Ποτέ δεν υπήρξε ένας προγραμματισμός για το τι γιατρούς θέλουμε και τώρα το ξεκινάμε ώστε να γνωρίζουμε πόσους ειδικούς θέλουμε σε κάθε ειδικότητα, ποιοι θα πάνε σε αυτή την ειδικότητα και πόσους γενικούς γιατρούς θέλουμε. Άρα, για να μιλήσουμε για ΠΦΥ πρέπει να ξεκινήσουμε από την εκπαίδευση», τόνισε η κ. Γκάγκα. Η εκπαίδευση των γιατρών θα περιλαμβάνει εξάμηνη εξάσκηση σε ένα τομέα παθολογικό, σεμινάρια για αντιμετώπιση τραύματος και επειγόντων και στη συνέχεια θα κάνουν υπηρεσία στην επαρχία. «Κάνουμε ένα ουσιαστικό αγροτικό», τόνισε.

Η εκπαίδευση θα επεκταθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους διασώστες, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει σεμινάρια για αντιμετώπιση τραύματος στους πολίτες.

Επίσης, θα δοθούν οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα σε γιατρούς για να υπηρετήσουν στην περιφέρεια το σύστημα υγείας και παράλληλα θα υπάρχει και αξιολόγηση. Έχουμε, είπε, 124 νοσοκομεία, 197 κέντρα υγείας, 86 πολυδύναμα ιατρεία, 1.318 αγροτικά ιατρεία και 44 ειδικά ιατρεία. Αυτό που θα αλλάξει τελείως τον τρόπο άσκησης της ιατρικής είναι ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς, που σύντομα θα ολοκληρωθεί, είπε η κ. Γκάγκα.

Οι εργασίες του συνεδρίου μεταδίδονται από τον ειδικό θεματικό ιστότοπο του ΑΠΕ-ΜΠΕ www.amna.gr/healthworld2021

Το συνέδριο Health World 2021

Το συνέδριο Health World 2021 θα συνεχιστεί  αύριο Τρίτη στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Αθήνας, το Ελληνικό και Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης από τις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt, ο Ανδρέας Ξανθός πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημιούργησε το micro site www.amna.gr/healthworld2021 για την καλύτερη κάλυψη της διοργάνωσης.

Το micro site περιλαμβάνει live streaming του συνεδρίου, συνεντεύξεις (κείμενο – video), αρθρογραφία και ρεπορτάζ κάλυψης του συνεδρίου.

Διαφήμιση