Αρχική Ειδήσεις Έφυγε η Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία – Επιστρέφει ο Πρωθυπουργός

Έφυγε η Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία – Επιστρέφει ο Πρωθυπουργός

0
Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) - Φώφης Γεννηματά
Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στο Α’ Νεκροταφείο θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πέθανε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται εθνικό πένθος την Τετάρτη

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Το μήνυμα του ΚΙΝΑΛ για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας:

«Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Επιστρέφει αύριο εκτάκτως ο Πρωθυπουργός από το Ριάντ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία, όπου μόλις έφθασε για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά θα ακολουθήσει γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού».

Η δήλωση του πρωθυπουργού για τη Φώφη Γεννηματά

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

“Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός”, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».

Συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος για την κ. Γεννηματά

Στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά αναφέρθηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Στην Ολομέλεια επρόκειτο σήμερα να συζητηθεί το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, ωστόσο ανακοινώθηκε αναστολή των εργασιών για μια εβδομάδα και συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Η τελευταία ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή ήταν στις 7/10 στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαφήμιση