Αρχική Ενέργεια ΕΔΑ Αττικής: Νέα επιδότηση για εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου

ΕΔΑ Αττικής: Νέα επιδότηση για εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου

0
ΕΔΑ Αττικής - Επιδότηση Εγκατάστασης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου της ΕΔΑ Αττικής ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Η επιδότηση αφορά νέες συνδέσεις, για κεντρικές ή αυτόνομες θερμάνσεις ενεργών κατοικιών, επί του νέου δικτύου φυσικού αερίου που κατασκευάστηκε έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις περιοχές με νέο δίκτυο φυσικού αερίου που εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης εδώ

Μέσω του νέου προγράμματος, η ΕΔΑ Αττικής επιδοτεί μέρος του συνολικού κόστους μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης για χρήση φυσικού αερίου σε κατοικίες. Το επιδοτούμενο ποσό σε περίπτωση αυτονομιών είναι 400€ ενώ στην περίπτωση κεντρικών θερμάνσεων μπορεί να φθάσει έως τις 3.000€. 

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης ισχύει για  συμβάσεις σύνδεσης που θα κατατεθούν στην ΕΔΑ Αττικής (με ταυτόχρονη ορθή υποβολή του συνόλου των δικαιολογητικών Α’ φάσης για την ένταξη στο πρόγραμμα) από τις 15 Οκτωβρίου 2021 και μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2021. 

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες που αφορούν στις συσκευές και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη μετατροπή της υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας σε αντίστοιχη χρήσης φυσικού αερίου. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρος Χατζηγιάννης στη δήλωσή του ανέφερε ότι: «Η Εταιρεία μας παραμένει πιστή στην αποστολή της, να φθάσει το φυσικό αέριο παντού, σε κάθε νοικοκυριό της Περιφέρειας Αττικής. Με το πρόγραμμα αυτό, ενισχύουμε στην πράξη τον οικογενειακό προϋπολογισμό για να αντιμετωπισθεί ο δύσκολος χειμώνας που όλοι περιμένουμε ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουμε ενεργά στη δέσμευση της χώρας μας για μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της ΕΔΑ Αττικής https://edaattikis.gr/gr/house/cost-offers/edaa-subsidy2021new.

Διαφήμιση