Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Διπλή βράβευση για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ για την περιβαλλοντική πολιτική του

Διπλή βράβευση για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ για την περιβαλλοντική πολιτική του

0
Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ Φωτογραφία 1 (2)
Η Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Geocycle Hellas του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, κατά την παραλαβή του Χρυσού Βραβείου στην κατηγορία "Περιβαλλοντική & Ενεργειακή Πολιτική".
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διπλή βράβευση κέρδισε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Manufacturing Excellence Awards 2021. Κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική» για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί για την ταχύτερη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερες και κυκλικές κατασκευές.

Ειδικότερα, ο Όμιλος υλοποιεί μακροχρόνιο περιβαλλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

  • επενδύσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και
  •  δράσεις περαιτέρω απανθρακοποίησης της παραγωγικής του διαδικασίας και υποκατάστασης ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά.

Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία “Στρατηγική για ESG”

Για τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών του σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση κέρδισε και το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Στρατηγική́ για τα ESG».

Εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες: το κλίμα, την κυκλική οικονομία, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική σε θέματα ESG. Σε αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται και επενδύσεις σε «πράσινες» πρακτικές που οδηγούν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έγινε η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα που απέκτησε Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει στα Εργοστάσιά του στο Βόλο και το Μηλάκι.

Οι διακρίσεις μας είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την αφοσίωσή μας να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ως παράγοντας οικονομικής δραστηριότητας και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους” ανέφερε η Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Τα Manufacturing Excellence Awards 2021, διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Communications με στόχο να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές στην ελληνική βιομηχανία.

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου για τους άνω των 50 ετών
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: σε έναν κόσμο ανισοτήτων