Αρχική Περιβάλλον COP26: Απαραίτητο να γίνουν περισσότερα έναντι της κλιματικής κρίσης

COP26: Απαραίτητο να γίνουν περισσότερα έναντι της κλιματικής κρίσης

0
COP26
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι ρυπογόνες χώρες είναι απαραίτητο να υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους για υποβολή πιο φιλόδοξων σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πριν από το COP26, προέτρεψε ο πρόεδρος της COP26 Αλόκ Σάρμα.

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι τη διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γλασκώβη, η οποία στοχεύει στον περιορισμό της επικίνδυνης αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας, ο Αλόκ Σάρμα προειδοποίησε ότι οι χώρες δεν έχουν εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις για περικοπές εκπομπών ή χρηματοδότηση.

Ο Πρόεδρος του COP26 είπε ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο» χωρών όπως η Κίνα για να αποκαλύψει ισχυρότερη δράση για τη μείωση της ρύπανσης για αυτή τη δεκαετία.

Ο κ. Σάρμα είπε επίσης ότι συνεχίζει να πιέζει τα ανεπτυγμένα έθνη να προσφέρουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως που έχουν υποσχεθεί για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά από μια έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με τα εθνικά σχέδια δράσης που έχουν προτείνει οι χώρες για την επίτευξη των στόχων της Παγκόσμιας Συμφωνίας του Παρισιού και για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά και την προσπάθεια για να φτάσει στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Διαπίστωσε ότι τα τρέχοντα σχέδια για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου αφήνουν τον κόσμο σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του, με τις προβλεπόμενες αυξήσεις των εκπομπών της τάξης του 16% σε επίπεδα του 2010 έως το 2030, αντί να μειωθούν σχεδόν κατά το ήμισυ, όπως απαιτείται για την επίτευξη του πιο σκληρού στόχου 1,5°C.

Η διάσκεψη στη Γλασκώβη

Η διάσκεψη της Γλασκώβης θεωρείται κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού, η οποία, όταν συμφωνήθηκε το 2015, οι αναγνωρισμένες χώρες χρειάστηκε να αυξήσουν σημαντικά τη δράση για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Όμως, καθώς το χάσμα μεταξύ της επίτευξης των στόχων της θερμοκρασίας, που αποσκοπούν στην αποτροπή των πιο επικίνδυνων επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και της δράσης έχει μειωθεί από τότε στο Παρίσι, δεν πρόκειται να γεφυρωθεί με τη σύνοδο κορυφής αυτού του μήνα.

Διαφήμιση