Αρχική Ειδήσεις «Αθηνά»: Έρχεται και στην Αττική – Πού συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή

«Αθηνά»: Έρχεται και στην Αττική – Πού συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή

0
ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Βροχή στην Αθήνα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έχει ήδη πλήξει ένα μεγάλο μέρος της χώρας αφήνοντας αρκετές καταστροφές πίσω της. Ενώ, βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα και σε περιοχές της Εύβοιας και της Δ. Ελλάδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Θα «χτυπήσει» και την Αθήνα

Εμφανής ήδη οι αλλαγές στον καιρό της Αθήνας, με πτώση της θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές σε κάποιες περιοχές. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η κακοκαιρία «Αθηνά» αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021 να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Εύβοιας. Στις περιοχές που θα «βραχούν» συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται να δοθεί στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου οι βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Αθηνά - 08/10

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την υπηρεσία ROADS.

Αθηνά - 08/10

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Πτώσεις δέντρων προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες βράδυ σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τη νύχτα 15 κλήσεις για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικείμενων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και τη Νάουσα.

Στη Θεσσαλονίκη από τις πτώσεις δένδρων προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, χωρίς να αναφερθεί όμως κάποιος τραυματισμός.

Διακόπτονται ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Β. Ελλάδα

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Προειδοποίηση για υδροσιφώνες στο Ιόνιο

Στο μεταξύ, με χθεσινή του ανακοίνωση το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί για πιθανή εμφάνιση υδροσιφώνων σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα,  υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στο Ιόνιο Πέλαγος. Έκκληση προς τους πολίτες, αν παρατηρήσουν κάποιον υδροσίφωνα κοντά τους, να στείλουν την αναφορά τους με την ακριβή περιοχή, την ώρα και διάρκεια που είχε.

Η παρατήρηση των υδροσιφώνων θα πρέπει να γίνεται από ασφαλή απόσταση, καθώς αν και δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι ανεμοστρόβιλοι ξηράς, μπορούν να προκαλέσουν υλικές ζημιές και τραυματισμούς, όπως προειδοποιεί το meteo.gr.

Διαφήμιση