Αρχική Ειδήσεις 28η Οκτωβρίου: Ποιοι θα φορούν μάσκα στην παρέλαση και ποιοι εξαιρούνται

28η Οκτωβρίου: Ποιοι θα φορούν μάσκα στην παρέλαση και ποιοι εξαιρούνται

0
παρελαση
Εικόνα: Eurokinissi/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυτό σε γενικές γραμμές προβλέπονται σε διευκρινίσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί δημιουργήθηκε μπέρδεμα, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου από την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας, με το οποίο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που της κοινοποιήθηκε ανέφερε πως, «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Ωστόσο αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας, για όσους παρακολουθήσουν την παρέλαση η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Αντίθετα, το υπουργείο, σημειώνει ότι οι παρελαύνοντεςδεν χρειάζεται να φορούν μάσκα καθώς θα είναι στοιχισμένοι.

Τέλος, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

“Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους”.

Διαφήμιση