Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού – Φραγκάκης: «Μείναμε όρθιοι στην κρίση»

Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού – Φραγκάκης: «Μείναμε όρθιοι στην κρίση»

0
Τουρισμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της έγκρισης του Καταστατικού του Οργανισμού το 1970, ανοίγοντας το δρόμο για την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), πέντε χρόνια αργότερα.

H Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2021 είναι αφιερωμένη στη χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού.

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τον κλάδο του τουρισμού διεθνώς να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη χειρότερη και πιο μακρά σε διάρκεια κρίση που έχει περάσει ποτέ στην ιστορία του. Οι απώλειες σε έσοδα και θέσεις εργασίας αυτά τα δύο χρόνια είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον παγκόσμιο, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό.

Με συλλογικότητα και σκληρή δουλειά καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την τουριστική μας βιομηχανία μέσα στην κρίση. Η κυβέρνηση,  με ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης από τους πρώτους μήνες πανδημίας του 2020, ενίσχυσε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου».

Με ασφάλεια λειτούργησε η τουριστική σεζόν

«Ειδικά φέτος, καταφέραμε με συνεκτικό σχέδιο και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να ανοίξει και να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουριστική σεζόν, κάτι που ήταν άλλωστε και ο βασικότερος στόχος μας. Επιτυγχάνουμε επίσης μία σεζόν πολύ καλύτερη από την περσινή τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα.

Οι μικρές νίκες που πετύχαμε όλοι μαζί δε μας κάνουν να εφησυχάζουμε. Οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας. Η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού μας πρέπει να συμβαδίσει με διαρθρωτικές αλλαγές και δομική ενίσχυση του προϊόντος και των προορισμών, με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα. 

Η σημερινή μέρα είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι πετύχαμε, αλλά κυρίως να προβληματιστούμε για την επόμενη μέρα της πιο σημαντικής παραγωγικής δραστηριότητας της πατρίδας μας.»

Ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο ΕΟΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού προετοίμασε ένα βίντεο και εικαστικά που προβάλλονται ως posts μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού: Facebook, Twitter, Instagram, Viber και LinkedIn.

Διαφήμιση