Αρχική Περιβάλλον ΜΕΒΓΑΛ: Με «αγάπης έργα για τον…» υδροβιότοπο Αξιού

ΜΕΒΓΑΛ: Με «αγάπης έργα για τον…» υδροβιότοπο Αξιού

0
TeamMEVGAL
Διαφήμιση

Σύνταξη:ecozen.gr

Νέα περιβαλλοντική πρωτοβουλία της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, αυτή τη φορά, με στόχο την προστασία του υγροβιότοπου του Αξιού ποταμού. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ς πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης που διοργάνωσε η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.. Συμμετείχαν εθελοντικά εργαζόμενοι της εταιρείας με τις οικογένειες τους.

Η ΜΕΒΓΑΛ, έχοντας την έδρα της στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, σε κοντινή απόσταση από τον περίφημο υδροβιότοπο του ποταμού Αξιού, συνεργάστηκε με τον Δήμο Χαλκηδόνας, που υπέδειξε το σημείο δράσης. Στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους βρέθηκαν στην όχθη του ποταμού, με στόχο να καθαρίσουν την ευρύτερη περιοχή.

Οι εθελοντές της εταιρείας κατάφεραν να βελτιώσουν θεαματικά την όψη του μαγευτικού τοπίου. Συγκέντρωσαν περισσότερες από 130 σακούλες με απορρίμματα, τα οποία ο Δήμος μετέφερε στη συνέχεια με δικά του οχήματα στους ενδεδειγμένους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων.

Με “Αγάπης Έργα για το περιβάλλον”

Η ΜΕΒΓΑΛ με την πρωτοβουλία της «Αγάπης Έργα για το περιβάλλον» τον Ιούνιο είχε συμμετάσχει στον καθαρισμό ακτής στο Βαρικό Πιερίας (Ιούνιος 2021).

Οι εθελοντικές δράσεις είναι μέρος της φιλοσοφίας της ΜΕΒΓΑΛ. Οι άνθρωποι της εταιρείας, που ήδη οργανώνουν την επόμενη ενέργεια, επιλέγουν να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και τους ίδιους, αφού προωθούνται οι αξίες της συνεργασίας και της προσφοράς.

Περισσότεροι από 1000 εθελοντές από 27 εταιρείες, μέλη της πρωτοβουλίας, βρέθηκαν ταυτόχρονα σε 20 διαφορετικά σημεία, σε όλη την Ελλάδα, και έδρασαν με στόχο τις ανάγκες της κάθε περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση σε τοποθεσίες που γνώρισαν καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η ΜΕΒΓΑΛ

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων και η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην καρδιά της Μακεδονίας, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας. Από το 1950 η εταιρεία υπογράφει περισσότερα από 170 προϊόντα.

Διαφήμιση