Αρχική Επιχειρείν Με τον Μητσοτάκη συναντήθηκαν νεαροί βραβευμένοι startuppers

Με τον Μητσοτάκη συναντήθηκαν νεαροί βραβευμένοι startuppers

0
startuppers1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με νέες και νέους ελληνικών «start-up» που κατέκτησαν Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Μας κάνατε περήφανους ως χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης της δημιουργικής επιχειρηματικότητας στα σχολεία.

Το “έξυπνο” σκουφάκι

Η ομάδα Swim.me απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2021 με το «έξυπνο» σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης.

Πρόκειται για ένα «έξυπνο» σύστημα υποβοήθησης κολυμβητών με προβλήματα όρασης. Στο σκουφάκι του κολυμβητή υπάρχουν γυαλάκια με αισθητήρες έτσι ώστε ο αθλητής να ειδοποιείται με δονήσεις για την ακριβή στιγμή της στροφής και τη θέση του στη διαδρομή της πισίνας. H συσκευή απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες αλλά και σε παιδιά με ολική ή μερική τύφλωση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για πλήρη αυτονομία στην πισίνα και ενισχύοντας την ψυχολογική τους διάθεση. Τα στελέχη της ομάδας είναι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η “έξυπνη” βρύση

Η FlowOn κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Company of the Year 2021 με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων.

Oι μαθητές «startuppers» της FlowOn προέρχονται από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κατέκτησαν το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Company of the Year 2021. Διακρίθηκαν μεταξύ 40 μαθητικών «start-up» από όλη την Ευρώπη. Εντυπωσίασαν με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων. Το καινοτόμο εξάρτημα που δημιούργησαν, εφαρμόζει στις απλές βρύσες εξωτερικών χώρων και τις μετατρέπει σε «έξυπνες» που ανοιγοκλείνουν ανέπαφα και αυτόματα. Το εξάρτημα «Flow On» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε σχολεία, πάρκα, άλλους δημόσιους χώρους αλλά και κήπους σπιτιών πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση νερού και ιδανικές συνθήκες υγιεινής ενώ η ομάδα αποτελείται από 20 παιδιά της Α’,Β’ και Γ’ Λυκείου.

Διαφήμιση