Αρχική Επιχειρείν ΗΡΑΚΛΗΣ: Υλοποίησε περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στο Ρίο

ΗΡΑΚΛΗΣ: Υλοποίησε περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στο Ρίο

0
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΡΙΟ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για ένα πιο «πράσινο», καθαρό και αειφόρο μέλλον χωρίς απορρίμματα, η Geocycle Hellas του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποίησε από κοινού με το Κέντρο Διανομής της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Ρίο περιβαλλοντική δράση για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με την ομάδα δυτών «We Dive We Clean», με στόχο τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού στο Ρίο, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας των ελληνικών θαλασσών. 

Συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές δύτες κατάφεραν να ανασύρουν από τον βυθό του λιμανιού στο Ρίο πάνω από 150 κιλά απορρίμματα, από ελαστικά και μπαταρίες οχημάτων μέχρι μπουκάλια. Οι δεκάδες εθελοντές της Geocycle Hellas και του Κέντρου Διανομής της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Ρίο προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια εστιάζοντας στον καθαρισμό της ακτής, ενώ ταυτόχρονα μετέφεραν ένα ηχηρό μήνυμα για τη διατήρηση της καθαριότητας σε θάλασσες και ακτές.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΡΙΟ

H κ. Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Geocycle Hellas του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Για όλους εμάς στην Geocycle Hellas, ο σεβασμός και η φροντίδα για το περιβάλλον, καθώς και η προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες που μας καθοδηγούν καθημερινά. Αφουγκραζόμαστε τις τοπικές ανάγκες και συνομιλούμε με τις τοπικές κοινωνίες δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την από κοινού προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η δράση καθαρισμού του λιμανιού και της ακτής στο Ρίο αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία για την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων με όραμα ένα βιώσιμο αύριο με μηδέν απορρίμματα». 

Geocycle

Η Geocycle είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης βιομηχανικών, γεωργικών και αστικών απορριμμάτων. Εφαρμόζει την προηγμένη τεχνολογία της «συν-επεξεργασίας» και αξιοποιεί τις υποδομές στην τσιμεντοβιομηχανία για τη βιώσιμη επίλυση των σύγχρονων προκλήσεων σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων. Η πρακτική αυτή επιτρέπει την ανάκληση ενέργειας και την ανακύκλωση υλικών. Η Geocycle διαχειρίζεται πάνω από 10 εκατ. τόνους απορριμμάτων ετησίως, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και τη μετάβαση σε ένα πλανήτη χωρίς απορρίμματα.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΡΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΡΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΡΙΟ

Διαφήμιση