Αρχική COVID-19 ΗΠΑ: Άρση απαγορεύσεων από Νοέμβριο για εμβολιασμένους από ΕΕ

ΗΠΑ: Άρση απαγορεύσεων από Νοέμβριο για εμβολιασμένους από ΕΕ

0
steven lewis r4He4Btlsro unsplash
Εικόνα: UNPASH/steven lewis
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από τις αρχές Νοεμβρίου θα αρθούν οι απαγορεύσεις εισόδου για εμβολιασμένους από ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για τον κορoνοϊό Jeffrey Zients.

Από διαρροές στα μέσα ενημέρωση ήδη από τις προηγούμενες ημέρες γινόταν γνωστό ότι θα ακολουθήσει χαλάρωση των μέτρων τουλάχιστον για εμβολιασμένους ταξιδιώτες από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο. Η τουριστική βιομηχανία ;άλλωστε πίεζε για ένα τέτοιο μέτρο εδώ και καιρό.

Αυστηρά μέτρα σε ΗΠΑ

Να σημειωθεί ότι εκτεταμένη απαγόρευση εισόδου στη χώρα είχε επιβληθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πολιτική που διατηρήθηκε και από τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν. Προηγούμενη ταξιδιωτική οδηγία προέβλεπε ότι μόνο Αμερικανοί πολίτες και κάτοχοι πράσινης κάρτας, καθώς και μέλη της οικογένειάς τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στις ΗΠΑ εάν βρίσκονταν σε χώρες της ΕΕ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι οι άλλοι χρειάζονται ειδική άδεια.

Στο μεταξύ, η ΕΕ είχε ήδη ζητήσει ήδη από το καλοκαίρι, από κράτη μέλη της το σταδιακά να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες.

Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση επέμεινε στους περιορισμούς τον περασμένο Ιούλιο, επικαλούμενη την πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta. Στα τέλη Αυγούστου, η ΕΕ συνέστησε και πάλι αυστηρότερους περιορισμούς εισόδου σε άτομα από τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:WELT

Διαφήμιση