Αρχική Ανακύκλωση ΙΚΕΑ: «Μια καινούργια, καλύτερη μέρα ξεκινάει από το σπίτι»

ΙΚΕΑ: «Μια καινούργια, καλύτερη μέρα ξεκινάει από το σπίτι»

0
καμπάνια βιωσιμότητας ikea
Η νέα καμπάνια της IKEA
Διαφήμιση

Με ένα δυναμικό μήνυμα η ΙΚΕΑ μας προσκαλεί να υιοθετήσουμε μικρές αλλαγές για μία βιώσιμη ζωή στο σπίτι.

Μας προτρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση νερού στο μισό και να χρησιμοποιούμε ξύλο από ανανεώσιμες πηγές.

Επιπλέον, προτείνει την χρήση λαμπτήρων LED, που καταναλώνουν έως και 85% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 20 φορές περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, ενώ παράλληλα προσφέρει εύκολες και πρακτικές λύσεις για την αποθήκευση φαγητού, με σκοπό τη μείωση των 1,3 δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων που σπαταλούνται κάθε χρόνο.

καμπάνια βιωσιμότητας ikea

Οι αλλαγές για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Το νέο τηλεοπτικό σποτ της ΙΚΕΑ εστιάζει σε στιγμές της καθημερινότητάς μας στο σπίτι- από την ώρα που ξυπνάμε το πρωί ως την ώρα που κοιμόμαστε το βράδυ- και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις βελτιώσουμε με στόχο τον θετικό μας αντίκτυπο στο περιβάλλον. Πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής καμπάνιας γίνονται τα προϊόντα ΙΚΕΑ που μπορούν να μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε νερό και πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια, να κάνουμε ανακύκλωση, να μειώσουμε τη σπατάλη των πόρων και του φαγητού και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Στόχοι της καμπάνιας

Στόχος της ΙΚΕΑ είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, δηλαδή να παράγει πιο βιώσιμα προϊόντα και να υιοθετεί πιο βιώσιμες πρακτικές με στόχο τη σωστή χρήση των πόρων του πλανήτη, καθώς και να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ακολουθήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, δίνοντας τους προσιτές και εύκολες λύσεις μέσα από τα προϊόντα της και τη γνώση της.

Ταυτόχρονα η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα έχει ήδη καταργήσει το πλαστικό μίας χρήσης από τη συλλογή προϊόντων της και τα εστιατόριά της, διαθέτει μόνο λαμπτήρες LED καταργώντας τους συμβατικούς και μέχρι το τέλος του 2021 προχωράει σε διακοπή της πώλησης των αλκαλικών μπαταριών αντικαθιστώντας τις με επαναφορτιζόμενες.

Μπείτε κι εσείς στην ιστοσελίδα του IKEA για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη νέα καμπάνια και να ανακαλύψετε, πώς μπορείτε με μικρές αλλαγές στο σπίτι να υιοθετήσετε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πλανήτη, το σπίτι όλων μας.

Διαβάστε επίσης:  Ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία διασυνοριακού πάρκου «Αώου – Vjosa»

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 47 νέοι θάνατοι – Τι θα γίνει με τα σχολεία
Επόμενο άρθροΙνδία: Μυστηριώδης πυρετός με θύματα κυρίως παιδιά