Αρχική COVID-19 Εμβολιασμός: Τρίτη δόση από τις 14 Σεπτεμβρίου. Ποιους αφορά.

Εμβολιασμός: Τρίτη δόση από τις 14 Σεπτεμβρίου. Ποιους αφορά.

0
ivan diaz ts3NfjvaXo unsplash
Εικόνα: UNPLASH/ivan diaz
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού που αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η πρώτη κατηγορία που θα εμβολιαστεί είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι και αφορά σε 285.000 πολίτες.

Η πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και στις 13 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν sms υπενθύμισης στο κινητό τους.

Ποιοι ακολουθούν

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες που θα λάβουν την τρίτη δόση εμβολίου. Άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η ίδια σημείωσε ότι στόχος είναι να δοθεί η τρίτη δόση σε άτομα των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και «ενδεχομένως χρειάζονται βελτίωση».

Έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους συνολικά έχουν ήδη γίνει 11.525.000 εμβολιασμοί που αντιστοιχούν σε 6.145.000 εμβολιασμένους με μία δόση, δηλαδή το 58,5% του συνολικού πληθυσμού και το 67,6% των ενηλίκων.

Αναφερόμενος στα νέα παιδιά δήλωσε ότι στις ηλικίες 18 έως 24 ετών έχει εμβολιαστεί το 45,4% και αν υπολογιστούν και τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό πάει στο 47%. Στις ηλικίες 15 έως 17 ετών τα ποσοστά είναι 20% και 23% αντίστοιχα.

Διαφήμιση