Αρχική Μεταφορές Δήμαρχος Σκιάθου: Συνεχή προβλήματα με το υδροπτέρυγο “Ερατώ”

Δήμαρχος Σκιάθου: Συνεχή προβλήματα με το υδροπτέρυγο “Ερατώ”

0
ΣΚΙΙΑΘΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι κάτοικοι των Βόρειων Σποράδων λόγω των συνεχών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το υδροπτέρυγο «ΕΡΑΤΩ» της ακτοπλοϊκής εταιρείας Aegean Flying Dolphin περιγράφει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Ακατάλληλο πλοίο

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Τζούμας επισημαίνει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, όσον αφορά την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου. Το υδροπτέρυγο παρουσιάζει συχνά μηχανικές βλάβες και τα δρομολόγια μένουν ανεκτέλεστα. Αποτέλεσμα η ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών. Μάλιστα τονίζει ότι είναι συχνή η ακύρωση των προγραμματισμένων δρομολογίων από μηχανικές βλάβες και καιρικές συνθήκες. Οι τελευταίες δεν είναι σε βαθμό απαγόρευσης απόπλου και καταδεικνύουν πως το συγκεκριμένο πλοίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Παράλληλα, εν όψει της χειμερινής περιόδου και με γνώμονα την αναγκαιότητα καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων και των τριών νησιών, ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του Υπουργού το πρόβλημα της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Βόλου.

Διαφήμιση